Vatreni iskusniji, Englezi efikasniji: Evo što kaže usporedba dvaju sudionika večerašnjeg polufinala

Vatreni iskusniji, Englezi efikasniji: Evo što kaže usporedba dvaju sudionika večerašnjeg polufinala
Hrvatska ima iskusniju, a Engleska mlađu momčad. Naši su igrač osvojili više Liga prvaka i trofeja, 13 ih je sudjelovalo na posljednjem SP-u u Brazilu, a kod Engleza samo petorica, no 'Gordi Albion' je na SP-u u Rusiji efikasniji, ima više kornera i manje žutih kartona.

Prosjek godina u našim redovima je 29.1, a kod naših suparnika 25.7 i oni su druga najmlađa momčad na turniru.

Svi hrvatski igrači zajedno imaju 957 nastupa u dresu reprezentacije, dok Englezi imaju gotovo dvostruko manje, 552 nastupa.

Hrvatska u svojim redovima ima petoricu igrača s 50 i više nastupa u dresu 'Vatrenih', a kod Engleza je samo Gary Cahill prebacio brojku 50. Trenutačno je na 61 nastupu.

Hrvatski igrači imaju čak devet Liga prvaka - Modrić je četiri puta slavio u LP, Mateo Kovačić tri puta, a Ivan Rakitić i Marijo Mandžukić po jednom, dok je kod Engleza najprestižnije europsko klupsko natjecanje osvojio samo Cahill.

Hrvatski reprezentativci su ove sezone osvojili 14 trofeja, a engleski samo četiri. "Vatreni" u svojim redovima imaju i pet igrača koji su za reprezentaciju zabili najmanje deset golova, a Englezi samo dvojicu.

U hrvatskom taboru 13 igrača je sudjelovalo na posljednjem SP-u u Brazilu, dok kod Engleza čak 18 igrača prvi put nastupa na World Cupu, a samo su dvojica zaigrala u Brazilu - Raheem Sterling i Jordan Henderson.