Vasilije Kolak: Velika mi je čast što nosim dres HŠK Zrinjski

Vasilije Kolak, HŠK Zrinjski

Porazgovarali smo s novim vratarom Zrinjskog, i evo što on kaže o svojoj karijeri, dolasku u HŠK Zrinjski, te što očekuje u nastavku karijere.

Za početak hoćete li nam se predstaviti?

"Ja sam Vasilije Kolak rođen sam 08.03.1995. godine i nogometni sam vratar".

Od kada se bavite treniranjem nogometa i za koje ste klubove nastupali?

"Treniram nogomet od svoje 7. godine. Karijeru sam počeo u Leotaru (Trebinje), to je moj matični klub, još sam igrao za Zvijezdu Gradačac, Travnik, Zvijezdu 09, i Igman iz kojeg sam došao u Zrinjski".

Obično mladi dečki žele biti nogometaši, kako ste se vi odlučili biti baš vratar?

"Iz početka sam krenuo kao igrač, ali nakon godinu dana odlučio sam se za poziciju vratara. Navijač sam Real Madrida, kao mlađeg Iker Casillas me oduševljavao i mislim da je to odlučilo da promijenim poziciju".

Kako je uopće došlo do toga da dođete u Zrinjski?

"Pa iza sebe imam jako uspješnu polusezonu u Igmanu, ekipa je primila najmanje golova, imali smo puno utakmica bez primljenog gola i na polusezoni bilo je puno ponuda, međutim kada je stigao poziv iz Zrinjskog nisam previše razmišljao. Jednostavno to je klub koji sam pratio i prije i mnogo toga mi se dopada. Dovoljno je reci šesterostruki prvak i trostruki uzastopni".

Možete li nam usporediti klubove za koje ste nastupali sa Zrinjskim?

"Pa cijenim svaki klub u kom sam bio, u svakom sam stekao neko korisno iskustvo, također svugdje sam prihvaćen jako lijepo sto je slučaj i sada u Zrinjskom. Zrinjski je jedan veći nivo, razlika je što sada nosim dres prvaka države i to nije mala stvar, velika mi je čast".

Pripreme pred nastavak prvenstva su pri kraju. U kakvom je stanju momčad i hoće li Plemići biti spremni za nastavak prvenstva?

"Pa da pripreme evo privodimo kraju, poslije Međugorja pa Makarske ostao nam je još koji dan ovdje u Medulinu da se što bolje spremimo i uigramo do povratka u Mostar... Imamo zaista fantastične uvjete za rad, vrijeme nas je poslužilo, nemamo povrijeđenih igrača tako da za sada sve prolazi onako kao treba. Treniramo jako dobro i uvjeren sam da ćemo spremni dočekati nastavak prvenstva".

Što za Vas u konačnici znači dolazak u HŠK Zrinjski? Očekujete li da će dolazak u Zrinjski biti stepenica više u karijeri?

"Pa kao što sam rekao velika mi je čast što sam došao u Zrinjski, nadam se da ću osvojiti titulu sa Zrinjskim i uvjeren sam da će to biti stepenica više u mojoj karijeri".

Imate li za kraj neku poruku za navijače i prijatelje Zrinjskog?

"Kada sam došao u razgovoru sa suigračima čuo sam samo riječi hvale za naše navijače, Neka bude tako i sada, neka budu naš 12 ti igrač a mi ćemo im se odužiti na terenu i vjerujem da će titula ponovo ostati u Mostaru"!

HERCEGOVINA.info