Varešanović: Naše je da pošteno odradimo svoje, a rezultat će doći

Mirza Varešanović sa pomoćnicima
Novi „Mostarci" bar za narednih godinu dana. Odmah pri dolasku osjetila se „pozitivna vibracija". Novi strateg „Rođenih" obratio se igračima, a u razgovoru za službeni web sajt Veleža ponovio je već izrečeno na predstavljanju kao i još nekih novih informacija:

- Kao prvo hvala ljudima iz Veleža što su mi ukazali povjerenje i što smatraju da im mogu pomoći u ostvarenju premijerligaških ambicija. Meni je čast biti trener Veleža. Znam da odmah mnogi zlonamjerni mogu negativno protumačiti ovakve moje izjave, ali da se razumijemo ja sam dijete Sarajeva, dijete Koševa i bez obzira na to gdje bio i prije, sada ili ubuduće, naravno da je Sarajevo moj klub i da ga nosim u srcu.

 Bio bih licemjer kad bi govorio drugačije, a to nisam, niti želim biti. S druge strane, svi koji me poznaju „znaju" da sam „bez dlake na jeziku" i ponovo ću istaći isto ono što sam i prije govorio i medijima, a i večeras pred igračima. Velež je veliki bh klub, jedan od onih iz velike trojke bh nogometa i biti igrač, a ne trener Veleža treba da bude čast svakome, a ne samo meni. I previše mi, kad kažem „mi" zaista tako mislim jer od danas sam dio Veleža, imamo tradicije da bi bili pognute glave pred nekim drugim klubom.

U svojoj profesionalnoj igračkoj karijeri uvijek sam težio vrhu, borbi za najveće rezultatske uspjehe i kao trener sam nastavio sa tom filozofijom. U Mostar sam došao sa tom namjerom, jer Velež mora biti vrh bh nogometa. Vidim da ljudi u klubu razmišljaju na sličan način i nema razloga da ne udružimo snage. E sad, ne pada mi na pamet prvog dana priprema reći bićemo prvi, drugi, četvrti,...Nemam kristalnu kuglu pa da gledam unaprijed, a ne želim da dajem nikakva lažna obećanja. Veležovi navijači jako dobro poznaju nogomet  i nema tu „prodavanja magle". Mogu samo obećati rad i samo rad, a rezultat će doći sam po sebi, kaže novi strateg „Rođenih".

Koliko poznajte ekipu Veleža ?

- Pa igrali smo protiv nje ono zadnje kolo na Koševu i pratio sam kroz čitavo prvenstvo dok sam bio trener. Tu sam stalno bio i prije i naravno da vrlo dobro poznajem igrače u našoj ligi. Kroz ovih nekoliko dana priprema u Fojnici analizirat ćemo igrački kadar i vidjeti gdje smo i šta smo.

fkvelez.ba