Varešanović: Nadam se da će Hiroš biti pojačanje

Mirza Varešanović i Kamber Husein

Pogotkom Damira Rovčanina Rođeni su popravili dojam koji se stekao nakon poraza od Neretve i Olimpica, a prema riječima Varešanovića djelovalo je to na terenu poprilično dobro.

- Rezultat nam, što ističem od početka priprema, u ovoj fazi i nije toliko bitan, ali je svakako lijepo kad se pobijedi, rekao je šef struke mostarskog tima.
- Posebno mi je drago što to nije bila utakmica bez ritma i određenog naboja, iako to, naravno, nije bilo na razini prvenstvenih. Ali bilo je dobro vidjeti da su igrači izdržali jedan žestok ritam, dodao je. Posebno dobru partiju odradio je novak Nedim Hiroš, napadač ove zime pristigao iz sarajevskog Olimpica.
- Rano je u ovoj fazi natjecanja govoriti da je netko pojačanje ili nije, ali svakako se nadam da će to za Hiroša vrijediti. Još nije u najboljem fizičkom stanju, ali protiv Rijeke je odigrao jako dobro.

Nažalost, Varešanović još ne može testirati kompletan kadar, a među igračima koji mu nisu raspoloživi jedno je i novo, zapravo staro ime - Nedžad Serdarević.
- On, nažalost, nije dugo igrao pa ga moramo dozirati, ali radi vrlo dobro, dobro podnosi treninge i uskoro se nadam da će i zaigrati.
Eldar Hasanović za razliku od nespremnog Serdarevića je ozlijeđen, baš kao i Zlatko Kazazić, kojeg uskoro očekuje operacija nožnog zgloba zbog koje će zasigurno propustiti start proljeća.

Duel s Rijekom bio je posljednja provjera pred polazak u Antalyju 6. veljače. S. N.

Protiv Bursaspora u čast Nedžada Bijedića

Velež će za vrijeme deset dana boravka u Turskoj odigrati četiri utakmice, a jedna od njih bit će i duel s Bursasporom. Utakmica je dogovorena u znak sjećanja na prošle godine preminulog Nedžada Bijedića, velikana Veleža i tog turskog kluba u kojem je igrao, bio trener i obnašao funkciju tehničkog direktora.

- Bijedić je u Bursasporu velikan, tamo je dobio i nadimak Imperator. Znam dobro tu sredinu, jer sam i sam igrao za njih. Utakmica je dogovorena za 15. 2., dan prije našeg povratka iz Antalyje, rekao je Varešanović.

Dnevni list