Van Gaal preuzeo Manchester United

Mario Zovko, Manchester United, pjesma, Van Gaal, Manchester United, novi trener, Manchester United, Mario Zovko, pjesma, navijačka pjesma, Manchester United, Old Trafford, utakmica otkazana, Manchester United, financijska godina
Van Gaal je još u svibnju dogovorio preuzimanje Crvenih vragova, ali zbog obveza na klupi oranja tek je sada i službeno startao s novim poslom.

Radujem se novim izazovima. Meni ne treba odmor i želim što prije upoznati igrače, trenere, sve ljude koji rade u klubu, kazao je Van Gaal koji će na klupi Uniteda naslijediti Davida Moyesa koji je zbog skromnih rezultata prošle sezone dobio otkaz.

Službeno predstavljanje Van Gaal će imati u četvrtak, a svi se pitaju hoće li se pred novinarima pojaviti u odjelu nebesko plave boje u kojem je doputovao u Manchester, inače zaštitne boje gradskog suparnika Cityja.

ManU je započeo s pripremama 4. srpnja, a uvodni dio je odradio Van Gaalov asistent Ryan Giggs. ManU idućeg tjedna odlazi na turneju po SAD tijekom koje će odraditi pet utakmica - protiv LA Galaxyja (23. srpnja), Rome (26. srpnja), Intera (29. srpnja), Real Madrida (2. kolovoza) i još jednog suparnika 4. kolovoza.

ManU je ovoga ljeta doveo dvojicu igrača, Lukea Shawa iz Southamptona za 37 milijuna eura, te Andera Herreru iz Athletic Bilbaoa za 36 milijuna eura. Klub su napustili Nemanja Vidić, Rio Ferdinand i Federico Macheda.

sport.hrt.hr