Vahid Halilhodžić ratuje s novinarima, igračima, navijačima..

Nedjeljom u 2, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, FK Željezničar, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Zdravko Mamić, alžir, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, FK Turbina, Jablanica, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, japan, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, kumstvo, ledinac

... napetost na koju je naišao u alžirskom taboru. Tamo, kaže, novinari protestiraju što ne mogu pričati s igračima, ne sviđa im se način komunikacije medija i reprezentacije.

Izbornik Vahid Halilhodžić, piše belgijski kolega, trpio je dok mu nije stiglo pitanje alžirskog novinara zašto je s popisa za Brazil izbacio Guediouru, veznjaka Crystal Palacea, a ne nekog od braniča, kojih sad ima devet na listi, javljaju Sportske novosti.

- Pa nećete me vi valjda učiti poslu. Imam drugih solucija i procijenio sam da mi Guedioura ne treba - poručio mu je Vaha, koji je potom javno kritizirao i svoje igrače za izdanje protiv Armenije. Iako je Alžir pobijedio 3:1, Vaha nije zadovoljan mnogim stvarima iz te, ali i iz nekih ranijih utakmica.

- Shvaćaju li oni uopće da se mi pripremamo za Svjetsko prvenstvo? Ponekad se to pitam kad vidim što rade. Nastave li tako, za nas bi mundial mogao završiti i prije no što je itko očekivao - kazao je Vaha, a onda u sličnom stilu nastavio na pitanje o Lukakuu.

- Mislite da se mene tiče Lukaku i da bi me se trebao ticati? Mislim, to jest dio moje brige, ali trenutno imam puno većih problema. Sa svojim igračima!

Bivši trener Dinama se malo smirio nakon pobjede protiv Rumunjske , ali nažalost po njega, niti u Ženevi nije bilo mira. Navijači Alžira su divljali na tribinama, zasuli teren svime i svačim, a jadni Vaha morao je preko mikrofona smirivati ratoborne Afrikance.