Vaha: Zbog Muslimovića sam imao glavobolje, dobro je što neće igrati!

Nedjeljom u 2, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, FK Željezničar, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Zdravko Mamić, alžir, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, FK Turbina, Jablanica, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, japan, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, kumstvo, ledinac

Pobjeda «plavce» ostavlja u Europi. Za Vahida Halilhodžića ovo nije najvažnija utakmica karijere.

Imao sam ja značajnijih utakmica u svojojh trenerskoj karijeri. Znate, vodio sam PSG i Lille u Ligi prvaka, zatim sam bio prvak sa Kazablankom, a vodio sam Obalu Slonovače. Istina je da i ova utakmica ima posebnu težinu - kaže za «San» Halilhodžić.

Gol u finišu

Sa «plavcima» je na mini pripremama u Rovinju dotjerivao linije, uvježbao prekide u svom i suparničkom šesnaestercu, te situacije koje bi se mogle desiti tokom utakmice.

U Rovinju su bolji uslovi nego u Zagrebu, mada nas u Maksimiru čeka težak teren, koji će više pogodovati Grcima. Lakše se braniti po neuvjetnom terenu, nego graditi igru. No, kako god, mi nećemo srljati. Do gola se može doći u finišu, pa i u sudijskoj nadoknadi.

Proučio je Vaha dobro Grke. Evo nekih zapažanja.

Gledao sam sve njihove kazete u Europi. Premda izgledaju kao domaćinska ekipa, vidio sam da su oni jednako opasni u gostima. Neće me zavarati remi sa Bruggeom na domaćem terenu. Pobjedili su, kao i mi, Villarreala na svom terenu. Ipak, mislim da je PAOK najbolju utakmicu odigrao u gostima protiv Brugga. I oni su svjesni da sa remijem ostvaruju svoj cilj. Moramo se čuvati njihovih kontri, zato nećemo bezglavo jurišati.

Zbog jednog je igrača bio jako zabrinut.

Imao sam glavobolju zbog Zlatana Muslimovića. Zlatan nam je dosta zadavao muke u Ateni, jer je jak na lopti, u skoku, u igri jedan na jedan. Žao mi je što je povrijeđen, ali se lakše diše kada znam da neće biti u napadu PAOK-a.

Poklon za praznike

Pomirio se sa činjenicom da će igrati bez kapetana Igora Bišćana. I zbog toga će težište igre biti na suparničkoj polovici.

Jako smo oslabljeni neigranjem Bišćana, ali imam povjerenje u «malog» Barbarića. Ima manjih problema oko povreda nekih igrača, ali moji momci jedva čekaju početak utakmice.

Vaha poziva navijače u Maksimir.

- Pozivam sve naše navijače, sve ljubitelje nogometa, i one koji nisu naši navijači, jer prolazak Dinama neće biti samo naš trijumf, već uspjeh hrvatskog nogometa. Pobjeda bi bila najbolji poklon za nadolazeće božićne i novogodišnje praznike - izjavio je za «San» Vahid Halilhodžić. Meč u Maksimiru igra se u srijedu (19 sati).

dnevnik.ba