Vaha vukao poteze poput slijepog šahista

Vahid Halilhodžić, Dinamo, BBB, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, suspenzija, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, otkaz, Vahid Halilhodžić, francuska liga, Vahid Halilhodžić, alžir, skandal, Hrvatska, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Manchester City, trener

Ipak, sve Dinamove gafove mogao je popraviti Sammir u 77. minuti, kada je sudac dosudio najstrožu kaznu za Dinamo. Nažalost, kao i sinoćnja Dinamova igra, sve je bilo - “stativa”.

Sammir, koji je u ovoj sezoni lokomotiva svih Dinamovih dobrih rezultata, sinoć je bio tragično lice “modrog” sastava. U drugoj minuti utakmice promašio je “zicer” i te nespretnosti ne bi se “posramio” ni Ilija Sivonjić, čiji je promašaj obišao cijeli planet i tjednima uveseljavao kolekcionare sportskh bizarnosti. I Sammirov promašaj u prologu utakmice je bizarnost, veća nego promašeni jedanaesterac u finišu utakmice, u kojemu je Dinamo propustio još jednu meč-loptu, i nakon tri utakmice doveo se u prilično složenu situaciju, prenosi jutarnji list.

Nažalost, takve bizarnosti su dio biografije svakog sportaša, od nje nije mogao pobjeći ni Sammir, no zbog toga ga ne treba razapinjati na križ. Bilo bi nepravedno, jer Sammir je istinska sportska vrijednost i njegov talent, unatoč promašajima, zaslužuje respekt. Naravno, i ozbiljan razgovor s trenerom, koji sinoć također nije briljirao. Nejasna je pozicija Milana Badelja, nejasno je zašto je Vaha toliko vjerovao Chagi, jer ovo očito nije bila njegova večer, a nejasno je i zašto je “vrući krumpir” (jedanaesterac) gurnuo upravo među Sammirove dlanove. Zar nije vidio da je načet, da ovo nije njegova večer?

U 85. minuti samo su milimetri dijelili Dinamo od poraza, “modri” na kraju mogu biti sretni da su sačuvali barem jedan bod, iako sumnjamo da će tri boda protiv PAOK-a biti dovoljna za plasman u drugi krug. Bojim se da sedam bodova neće biti dovoljno za odlazak u iduću rundu…

Razumljivi su zvižduci i nezadovoljstvo inače vrlo benevolentne maksimirske publike, koja je očekivala sigurnu pobjedu i Dinamovo proljeće. No, promašili su u Solunu, promašili su i sinoć, i Dinamovi izgledi se tope, kako bi Englezi rekli “kao maslac na vrućoj peći”.

Naravno, nada živi, Dinamo je u tri utakmice osvojio četiri boda, ali bit će to neusporedivo teži put nego što smo se nadali nakon briljantne utakmice protiv Villarreala. Moramo se pitati - što je bila slučajnost? Velika pobjeda protiv Španjolaca ili “zona sumraka” i kritično loša sinoćnja partija protiv samo solidne belgijske momčadi? Odgovor ćemo saznati u Bruggeu i Villarrealu. A do tada ćemo s Vahidom Halilhodžićem živjeti u dubokom razočaranju!

piše: Tomislav Židak