Vaha u suzama ispratio svoje igrače sa SP-a

Vahid Halilhodžić, alžir, Njmačka, Vahid Halilhodžić, alžir, Vahid Halilhodžić, Niko Kovač, Safet Sušić
Bosanskohercegovački trener na čelu alžirske reprezentacije, Vahid Halilhodžić, napravio je sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje je s prilično skromnom momčadi i niti jednom velikom zvijezdom prošao skupinu s Belgijom, Rusijom i Južnom Korejom, a onda i pružio fantastičan otpor jednom od glavnih favorita za naslov.

Na kraju susreta u Porto Alegreu Vaha je tužno gledao u travu, a nakon toga krenuo tješiti svoje igrače jedva suzdržavavši suze. Igrači Alžira Vahu jednostavno obožavaju, a on je od njih stvorio odličnu reprezentaciju koja na velike muke stavlja i velikane poput Njemačke. Stoga i ne treba čuditi navala emocija nakon poraza od moćnog 'elfa'.

Iako skupina s Belgijom, Rusijom i Korejom nije izgledala tako strašno, rijetko je tko Vahin Alžir vidio među 16 najboljih. No iskusni 'lisac' najprije je namučio Belgiju koja je jedva pobijedila 2-1. Nakon toga Alžir je dobio Koreju 4-2 i za kraj remizirao s bogatom Rusijom 1-1. Taj remi vjerojatno je Vahi i najslađi s obzirom da je potpuno nadmudrio najskupljeg trenera Svjetskog prvenstva, Fabija Capella i prošao dalje.

Halilhodžićeva momčad jedna je od ljepših priča ovog SP-a i zato Vaha zaslužuje naklon do poda...

24sata.hr