Vaha prvi put vodi momčad protiv Željezničara

Nedjeljom u 2, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, FK Željezničar, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Zdravko Mamić, alžir, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, FK Turbina, Jablanica, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, japan, reprezentacija Japana, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, kumstvo, ledinac

Dinamovci u petak od 14.10 redovnom linijom lete za Sarajevo gdje će od 19 sati igrati protiv prvaka BiH Željezničara. To je prijateljska utakmica povodom sto godina Dinama i 90 godina Željezničara. Zanimljivo je da će Vahid Halilhodžić kao trener prvi put nastupiti na Grbavici.

- Kao igrač Veleža pamtim brojne susrete protiv Željezničara, bile su to prave utakmice s puno publike, naša dva kluba bili su veliki suparnici u bivšoj državi - kazao je Halilhodžić.

Dinamovci će noćiti u Sarajevu, u subotu ujutro odraditi trening, te se prošetati baščaršijom. Momčad će se potom vratiti u Zagreb dok će Halilhodžić ići u Zenicu na utakmicu BiH-Rumunjska.

Usput, Vaha se nije želio izjasniti hoće li Vrsaljko igrati ovoga proljeća.

- Teško je u ovom času to predvidjeti, doktori u Münchenu su optimisti, ali ne bih se upuštao u njihova razmišljanja.

Na put s momčadi idu i braća Mamić, što je ipak iznenađenje s obzirom da je Zdravko najavljivao da će putovati na utakmicu u Tbilisi Gruzija-Hrvatska. Danas je ipak prelomio da želi biti uz Dinamo.

Piše: Tomislav Dasović Preuzeto sa www.vecernji.hr