Vaha o novom nogometašu Zrinjskog: Bit će veliko pojačanje

ibanez_vaha

Argentinac Luis Ibanez pronašao je novi klub. Bivši igrač zagrebačkog Dinama potpisao je dvogodišnji ugovor za Zrinjski Mostar. Kako se doznaje, Ibanez se trebao vratiti u Dinamo, no taj transfer je propao u zadnji čas.

Htjela ga je Rijeka, Sarajevo i grčki Aris, ali Argentinac se odlučio za Zrinjski. Transfer je za SportSport.ba komentirao i proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić koji je Ibaneza trenirao u Dinamu.

"Ibanez u Zrinjskom? Ozbiljno? Nisam to znao. Dečko je izvanrednih fizičkih predispozicija. Beskompromisan je u duelima, ne štedi se, ima strahovitu ljevicu. Ma, odličan igrač. Po meni je mogao puno bolju karijeru napraviti, obećavao je, ali, eto, ne znam gdje je u međuvremenu zapelo. Ne znam ni gdje je išao nakon Dinama", rekao je Vaha pa nastavio:

"On je pravi onaj Argentinac. Vrijedan je, radišan, pravi borac. Ima sportski karakter, pobjednički, a svaki trener kada ima jednog takvog u svlačionici može biti zadovoljan i nadati se uspjehu. E, ne znam u kakvom je stanju danas. Ako bude kao što je bio u Dinamu, problema neće biti, onda će biti sasvim sigurno veliko pojačanje, no od tada je prošlo puno godina. Svejedno, u kakvom god stanju bio, uz volju za radom kakvu ima i profesionalizam, brzo će to doći na svoje mjesto."

Sjeća se Vaha i kako je Ibaneza jednom morao kazniti zbog noćnog provoda.

"Slabo se sjećam, ali znam da sam ga jednom prilikom izbacio iz momčadi zbog noćnog provoda. Igrači kao igrači, vole to, ali klupska politika je takva da se to ne smije tolerirati. Poslije toga je sve okej bilo."