Vaha: 'Ne razumijem što navijači žele? Da im pomažem u tjeranju čovjeka koji me doveo!?

Vahid Halilhodžić, Dinamo, BBB, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, suspenzija, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, otkaz, Vahid Halilhodžić, francuska liga, Vahid Halilhodžić, alžir, skandal, Hrvatska, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Manchester City, trener
S Dinamovim trenerom smo razgovarali u uredu sportskog direktora Zorana Mamića na katu, onaj Vahida Halilhodžića je pokraj svlačionica pod jugom. Na stolu hrpa pisama. Jedno je specifično: Čovjek moli 26.000. Kuna, srećom, ne eura.

Primatelj se 'buni’ zbog nečeg drugog:

Tempo je ubitačan. Bio sam se opustio šest-sedam mjeseci, možda i malo ulijenio, htio se odmoriti od nogometa. Međutim, ovdje su me odmah ubacili u punu brzinu, moraš ići 200 na sat. U dva mjeseca sam dobio samo jedan slobodan dan i skoknuo na more, je l’ tako, Zoki?

- Pa, meni se čini da ih je bilo barem deset!

Nasmijao se i Vahid:

- Ovaj je gori od brata! Samo da mi ne skinu od plaće...

Nakon toga krenuli smo s brzopoteznim pitanjima:

O HAJDUKU

- U veljači slavi stoti rođendan, svim silama nastoji svrgnuti Dinamo. Uvažavamo ga, shvaćamo ozbiljno.

O GAZDI

- Neka u svlačionici svrati kadgod poželi, ja mu ne branim. Gazda ima sva prava. Nisam vjerovao da Zdravko toliko voli nogomet, a Dinamo mu je opsesija, važniji od njega samoga.

O LOPOVIMA

- Nismo mi razglasili da su nas pohodili kradljivci, javili smo tek policiji. Meni nije nestalo ništa. Ja sam siromašan. A znanje se ionako ne krade.

O NAVIJAČIMA

- Posjetili su me u nedjelju, zašto ne, treninzi su otvoreni. Nisam ih sasvim razumio: misle da ću im pomoći u tjeranju čovjeka koji me doveo!? Nezahvalno je to i opasno područje. Jednom sam u PSG-u bio između dvije vatre, publike i predsjednika, pa sam kriv ispao ja! Dinamu se događa mnogo lijepoga, rat ne koristi nikome.

O IZLASCIMA

- Momci smiju biti vani do 23.00, najduže do 23.30, osim ako ne zamole. Ne kontroliram i ne špijuniram - teško onome tko izigra povjerenje!

O GLEDATELJIMA

- Očekujem da će Brugge privući gledatelja koliko i Villarreal, najmanje 20.000. Zapravo privlači Dinamo! Hrvatsku je protiv Norveške pratilo 3.000, što je nezamislivo za selekciju iz svjetskog Topa 10. Trebali biste biti ponosni i pomoći toj fenomenalnoj garnituri, ne joj okretati leđa.

izvor: jutarnji list