Vaha: Hrvatska me slavi, a ja sam tužan

Vahid Halilhodžić, Dinamo, BBB, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, suspenzija, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Dinamo, otkaz, Vahid Halilhodžić, francuska liga, Vahid Halilhodžić, alžir, skandal, Hrvatska, Vahid Halilhodžić, Vahid Halilhodžić, Manchester City, trener
Za list san je Vaha najavio večerašnji susret sa belgijskim Bruggeom, ali govorio o Veležu, Jablanici, privatnom životu.

Da li je Brugge bolji od PAOK -a?

Sigurno je bolji, ali ne toliko slabiji od Villarreala . Igraju napadački, ali namjerili su se na Dinamo koji također igra "totalni nogomet". Za nas je ovaj susret jako važan, jer nam otvara vrata prolaska u završnicu. Belgijancima je nešto lakše, jer nemaju taj imperativ - kaže Vaha.

Kako motivirate svoje igrače za ovakve susrete?

Neće biti posebna motivacija, jer je dovoljno da pogledaju prema tribinama i shvatit će šta ih čeka. Meni je najvažnije da svi odrade zadatke koji će dobiti.

Koliko sati provede na stadionu?

Znam koliko (ni)sam u stanu. Skoro nikako. Poželio sam suprugu Dijanu, koja mi je došla u posjetu, tako da ću nakon utakmice odmah kući.

Čujemo da Vam igrači pjevaju nakon svake pobjede. Koja Vam je najdraža pjesma?

Slušam često Olivera Dragojevića, a kako igrači znaju da volim pjesme Halida Bešlića, nakon utakmice cijeli autobus pjeva Bešlićeve pjesme.

Vjerovatno vam nije ugodno bili slušati vijesti iz Vaše Jablanice?

Znam na što mislite. Stvarno sam potresen i šokiran događajima u Granitu. Ovdje me slave, svi me hvale, a meni nije ni dočeg, jer suosjećam se sa prevarenim radnicima, kojima lopovi žele oduzeti tvrtku. Boli me slika iz Jablanice.

Ni Veležu ne ide najbolje...?

Nažalost, u posljednjih petnaest godina, jednom ili dva puta se dogodilo da je sve uredu u Veležu. Bojim se da je klub u teškoj situaciji. Najteže mi je na tu temu razgovarati. Velež, stadion Bijeli Brijeg, Stari Most moje su žive rane.

Kako provodite vrijeme kad niste na treningu, na utakmici?

- Najčešće gledam protivnike, satima vrtim kazete. Šta ću, neću lutati gradom i privlačiti pozornost na sebe. Teren je moje radno mjesto. I kad spavam mislim na utakmicu. Klupa je moj život - izjavio je za "San Sport" Vahid Halilhodžić, kojem njegov prijatelj Hasan Mujčić Đani priprema spektakularni provod nakon jesenje sezone u jednom pulskom "zamaku". Popularni Rođo sa Vahom je od prvih dana njegova dolaska u Zagreb. Blista od sreće što je njegov zemljak preporodio Dinamo od kojeg su, do Vahinog dolaska osim braće Mamić, svi digli ruke.

Dalmatinci odustaju od Hajduka

Vaha nam je otkrio kako je sve više njegovih prijatelja iz Dalmacije koji prelaze navijati za Dinamo.- Imam prijatelja koji cijeli život navijaju za Hajduk, ali mi se hvale kako sve više simpatiziraju Dinamo. Nisam siguran da to žele javno priznati, ali mi je drago da se Dinamo voli i u Dalmaciji - kaže Vahid.

Političari i zatvorenici

Na utakmice, pa čak i treninge Dinama dolazi svakojake osobe, od političara, do običnih smrtnika.- Dolaze političari, ministri, generali, što mi je drago, a najsretniji sam zbog navijača koji se vraćaju na tribine. Istina je da dolaze i zatvorenici da nas gledaju. Čuo sam da dolaze autobusi i iz BiH. Vjerujem da će ova euforija potrajati i narednih mjeseci - priželjkuje BH stručnjak.

Raduje se Ćiri i Oskaru

Halilhodžić je najavljen kao specijalni gost na manifestaciji glazbenog Oskara koji organizira Nazif Gljiva.- Radujem se što ću biti u finom društvu, pogotovo što ću biti za stolom sa Miroslavom Blaževićem. Ćiro je napravio puno sa reprezentacijom u proteklom ciklusu. Iako sam dobitnik legije časti i mnogih drugih priznanja, raduje me i glazbeni oskar - priznaje Vaha.

S. Sinanović / san.ba