Uzvratna utakmica finala Copa Libertadores ipak u Madridu

madrid

Prva utakmica finala odigrana 11. studenog na popularnoj La Bomboneri završila je 2:2, a do prve odgode uzvratnog dvoboja došlo je prošlu subotu nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce. Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no i to je propalo zbog ozljeda pojedinih igrača Boce.

Čelnici CONMEBOL-a potom su odlučili da će se uzvrat igrati u kasnijem terminu i da neće biti oddržan na tlu Argentine. Boca se žalila disciplinskom povjerenstvu CONMEBOL-a tražeći isključenje Rivera zbog incidenta, međutim žalba nije prihvaćena.

Povjerenstvo je kaznilo River Plate s dvije utakmice pred praznim stadionom i novčanom kaznom u visini 400.000 dolara. Stadion Santiago Bernabeu kao opciju je ponudio predsjednik Reala Florentino Perez.

- Madrid je grad s najbrojnijim argentinskim stanovništvom izvan Argentine, deseti je najsigurniji grad na svijetu, ima zračnu luku s izvrsnim vezama i grad je nogometne tradicije - kazao je. Dodao je da su na stadion dobrodošli navijači obje momčadi, ali i da za huligane nema mjesta.

HINA