Uvijek vjerni' spremni su za Euro 2012., organizirali su i navijačke vlakove

U Zagrebu u samom središtu grada otvorene su nove prostorije navijačke udruge „Uvijek vjerni", a tim su povodom pred novinare izašli i izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mato Stanković, direktor reprezentacije Boris Durlen, kao i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

- Nadam se da ćemo se često družiti u ovim prostorijama. Puno smo truda uložili u nove prostorije, uvjeren sam da će navijači Hrvatske iz cijele Hrvatske i iz cijelog svijeta rado navraćati ovdje - rekao je pozdravljajući goste predsjednik KN Uvijek vjerni, Kruno Grlević.

- Približava nam se europska smotra, za to se stalno spremamo, zna se da će mnogo navijača ići u Poljsku. No mnoramo znati i sljedeće. Smještaj po hotelima i hostelima poskupio je u Poljskoj i za deset puta, u gradovima Gdanjsku i Poznanju. Mi smo stoga organizirali navijačke vlakove koji će direktno voziti iz Zagreba za Poznanj i za Gdanjsk, i to za svaku utakmicu. Prijevoz će biti jeftin. U vlaku će biti i vagoni-restorani i taj će dugački put biti zanimljiv i sve to možete pogledati na servisnoj web stranici za navijače - www.euro2012.hr. Tu smo stranicu otvorili posebno za navijače koji namjeravaju ići u Poljsku na utakmice.

Za sve one navijače koji će ostati kod svojih kuća, jer velika je kriza i recesija, mi smo u klubu navijača prionuli projektu osnivanja službenih fan-zona u hrvatskim gradovima. Primjerice, na Trgu bana Jelačića navijači će video-linkom biti spojeni s navijačima u Dublinu, Rimu i Madridu. Mislim da će se tako ljudi jednako osjećati u fan-zoni kao da su u Poljskoj. Osim Zagreba tih će fan-zona biti u Rijeci, Splitu i Osijeku - rekao je Grlević.

Dodao je kako će prostorije KN Uvijek vjerni za mjesec dana postati - multimedijalni muzej hrvatske nogometne reprezentacije.

- U posjete nam dolazi škotska navijačka udruga - Tartan Army. Škoti će nas posjetiti nakon svoje utakmice 29. veljače u Kopru protiv Slovenije. Očekujemo dvjestotinjak gostiju iz Škotske, a riječ je o navijačkoj skupini koja je u svijet prepoznata po sjajnom navijanju bez ikakvih izgreda i jako smo ponosni što ćemo je ugostiti.

Otvaranje prostorija KN Uvijek vjerni uveličao je i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

- Sretan sam i ponosan na „Uvijek vjerne", oni naš grad čine prepoznatljivim, s onim štihom, srednjoeuropskim, na koji je Zagreb tako ponosan. Rezultat? Neka bude malo bolji nego u Beču i svi ćemo biti zadovoljni - rekao je Bandić.

Izvor: Dnevno.hr