FOTO  Uvertira u subotnju utakmicu: 23. rođendan Ultrasa!

ultras mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar

U subotu na stadionu HŠK Zrinjski od 16 sati gostuje bijeljinski Radnik, a Plemići Bijeljince dočekuju u velikim problemima zbog velikog broja kartoniranih i ozlijeđenih igrača te je pred igračima Zrinjskog zasigurno veoma teška utakmica.

Vjetar u leđa kao i uvijek biti će njihovi najvatreniji navijači, Ultrasi, koji će u subotu proslaviti 23 godine postojanja grupe. Utemeljeni 1994. godine, danas  mostarski Ultrasi zasigurno predstavljaju vrh navijačke scene Bosne i Hercegovine. 

No, što zapravo predstavljaju ove 23 godine? Predstavljaju godine ljubavi, odanosti, žrtve, tuge i veselja. Jer za njih je Zrinjski upravo to. Ljubav što spaja tuge i veselja. Nije važno radi li se o gostovanju u Santa Colomi, Burgasu, Bratislavi, Mariboru ili Sarajevu..Ultrasi su uvijek tu za HŠK Zrinjski. 

Pored svih kazni, zabrana, ali i velike represije, Ultrasi su iz svega toga izašli jači. Što znači da su izašli jači? Ogleda li se u to u brojci od 1000 ljudi na svakoj utakmici ili je u pitanju nešto drugo? 

U pitanju je ljubav. Ljubav prema klubu je to što vodi Ultrase i upravo je ta ljubav ono što ih danas čini jakima, ono što ih izdvaja od svih ostalih. To je onaj pljesak igračima nakon poraza, ona pjesma što grmi na stadionu i kad se gubi, onaj huk koji prestraši protivnika, ona parola podrške igračima pred utakmicu, ona energija koja igračima daje motiv da na terenu pruže 120% svojih mogućnosti. 

Teška su vremena, neki kažu i pogrešna s obzirom na nekadašnje vrijednosti koje je današnje društvo u potpunosti izvrnulo, no  sigurno je da, kada govorimo o Ultrasima, govorimo o pravom pokretu. Na tebi je, čitatelju, da dolaskom na stadion u subotu pokažeš jesi li dio ove priče, ovog pokreta i na kraju krajeva, ove ljubavi što spaja tuge i veselja.

Zrinjski u pohodu na nove bodove, na novu titulu, Zrinjski te treba!

Put do pete titule ostvarimo zajedno! Liga prvaka usred moga grada!

 

HERCEGOVINA.info