Utakmica sezone i za Lokomotivu i za Hajduk: Tko će u finale Kupa?

Hajduk, Lokomotiva
Lokomotiva ili Hajduk - danas oko 19:20, a možda i nešto kasnije (ovisno o tome hoće li utakmica otići u produžetke i eventualno na penale) saznat ćemo prvog finalista Kupa za ovu sezonu.

Od ove sezone polufinale Kupa igra se na jednu utakmicu, a kuglice u ždrijebu spojile su Lokomotivu i Hajduk te Dinamo i Rijeku koji su svoj susret odgodili za 4. travnja.

I za Lokomotivu i za Hajduk ovo je najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, a obje momčadi dočekali su ju u odličnom raspoloženju. Lokomotiva je na Maksimiru po prvi put pobijedila Dinamo, a Hajduk tu njihovu pobjedu iskoristio i pogotkom vratara Karla Letice u šestoj minuti sudačke nadoknade svladao Istru 1961 i smanjio zaostatak za Modrima na šest bodova.

Lokomotiva i Hajduk su najveći dosadašnji okršaj imali 2013. u finalu Kupa, kada su Splićani osvojili trofej nakon pobjede 2:1 u prvoj utakmici i remija 3:3 na Maksimiru. Taj Kup osvojen pod vodstvom Igora Tudora ujedno je i posljednji trofej kojeg je Hajduk osvojio. Željko Kopić i njegovi igrači pokušat će prekinuti sušu, ali da bi izborili finale koje se 23. svibnja igra u Vinkovcima, moraju danas eliminirati zahuktalu Lokomotivu koja nikakvog pritiska nema, ali ima golemi motiv i naraslo samopouzdanje.

Zagrebački sastav nema nikakvih problema s ozljedama što se ne može reći za Splićane koji su u Kranjčevićevu stigli bez otprije ozlijeđenih Marka Futacsa, Gustava Carbonierija, Hysena Memolle i Frana Tudora, a u međuvremenu su zdravstveni problemi zadesili i kapetana Zorana Nižića i Huga Almeidu te pričuvnog vratara Dantea Stipicu koji se razbolio.