Uspješan vikend za nogometaše Čapljine i GOŠK-a

GOŠK Gabela, HNK Čapljina
Čapljinci su na domaćem terenu bili bolji od ekipe FK ''Slaven'' rezultatom 2:0, dok su nogometaši GOŠK-a u gostima rezultatom 3:1 pobijedili ekipu FK ''Igman'' i tako stvorili još izgledniju priliku za ulazak u Premijer ligu BiH, što bi se moglo ostvariti već u srijedu, jer u goste Gabeljanima dolazi ekipa FK ''Jedinstvo'' iz Bihaća , koja je neriješenim rezultatom u ovom kolu smanjila izglede za plasman u Premijer ligu.

Kako su na domaćem terenu ovoga vikenda igrali nogometaši Čapljine, pratili smo utakmicu između HNK ''Čapljina'' i FK ''Slaven''.

Kao što je rekao trener Čapljine Zlatko Križanović - Vukas, najteže su utakmice za koje se misli da su unaprijed dobivene, što se tijekom utakmice i pokazalo, jer iako je Čapljina imala inicijativu u završnici je bilo teško realizirati pogodak.

Nakon nekoliko polušansi u početku utakmice, u 19. minuti nakon odličnog dodavanja Ortaša Jusufbašić postiže pogodak za vodstvo 1:0. u 25. minuti gosti izvode dobar napad nakon ubacivanje s lijeve strane, no udarac završava visoko iznad gola. U 27. minuti nakon slobodnog udarca sa 17 metara Ortaš pogađa prečku. Prije samog završetka prvog poluvremena nepotreban žuti karton dobiva Robert Grbavac, zbog grubog starta s leđa.

U 50. minuti nakon ubacivanja Obada golman gostiju uspijeva sačuvati mrežu. U 70. minuti Ortaš nakon istrčavanja gostujućeg golmana pokušava lobom postići zgoditak, ali lopta odlazi pokraj gola Tri minute prije regularnog dijela utakmice gosti su imali stopostotnu šansu koju golman Josić krajnjim naporima brani i izbaciva loptu u korner.

U sudačkoj nadoknadi nakon prekršaja u kaznenom prostoru sudac svira jedanaesterac za Čapljinu, koji Jusufbašić iskorištava i Čapljincima donosi pobjedu rezultatom 2:0.

Rezultati XXVI kola Prve nogometne lige FBiH

Goražde - Gradina 2:1
Jedinstvo - SAŠK Napredak 2:2
Čapljina - Slaven 2:0
Radnik - Iskra 1:4
Igman - GOŠK 1:3
Krajišnik - Omladinac 3:0
Rudar - Krajina 2:0
Bosna - Orašje 2:1

Tabela:

1. GOŠK 50
2. Čapljina 44
3. Jedinstvo 42
4. Iskra 40
5. Goražde 39
6. Krajina 38
7. Orašje 38
8. Gradina 38
9. Krajišnik 38
10. Rudar 37
11. SAŠK Napredak 36
12. Bosna 35
13. Omladinac 33
14. Slaven 30
15. Igman 28
16. Radnik 20

ČAportal