Uspavani Spursi, Chelsea bez pogotka

Engleska liga

Slabu i u većem dijelu dosadnu utakmicu odigrali su Fulham i Tottenham na Craven Cottageu. Iz ogleda koji je završen rezultatom kojim je i započet možemo izdvojiti tek nekoliko prilika i sjajnih vratarskih intervencija, što je poprilično razočaranje obzirom na rezultate koje su obje momčadi bilježile u posljednje vrijeme.

Nama najzanimljiviji podatak je da su u ogledu s Fulhamom sva trojica hrvatskih reprezentativaca dobili priliku na travnjaku. Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar počeli su utakmicu od prve minute, a posljednjih 20 minuta odigrao je i Luka Modrić, koji je na travnjaku zamijenio upravo Kranjčara.

Fulham je bio bolja momčad u početnih 45 minuta, uspjeli su zaustaviti najopasnije pojedince u redovima Spursa, a posebno Aarona Lennona, dok su s druge strane nekoliko puta zaprijetili vrataru Heurelhu Gomesu. Najbliže pogotku bio je Clint Dempsey, koji je iz slobodnog udarca uzdrmao gredu.

Dempsey je i u drugom dijelu imao sjajnu priliku, no njegov udarac obranio je Gomes, a s druge strane istaknuo se i Mark Schwarzer izvanrednom obranom nakon udarca Petera Croucha. Fulham je u završnici pritisnuo goste, mogao do odlučujućeg pogotka, no bodovi su ipak ravnopravno podijeljeni.

Podjelom bodova završena je i utakmica na St. Andrewsu, gdje je Birmingham nastavio s nizom odličnih rezultata i u ogledu s Chelseajem uspio sačuvati netaknutu mrežu. Prvi put nakon 34 uzastopne utakmice Chelsea nije uspio postići pogodak, čemu će se najviše razveseliti igrači Manchester Uniteda, koji sutra imaju priliku vodstvo londonske momčadi smanjiti na samo dva boda.

Odličan dan imao je domaći vratar Joe Hart, koji je odličnim obranama riješio nekoliko opasnih situacija pred svojim golom, a kada to nije mogao Hart, udarac Alexa zaustavila je greda. Chelsea je utakmicu završio s deset igrača jer je u 89. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Florent Malouda.

Do vrlo značajne pobjede došao je West Ham na svom Upton Parku, gdje su svladali jednog od najzahvalnijih gostiju, momčad Portsmoutha. Krajnji rezultat od 2:0 puno će značiti Gianfrancu Zoli i njegovim Čekićarima, kojima je svaki bod i svaki pogodak bitan u grčevitoj borbi za opstanak u ligi.

Alessandro Diamanti je načeo mrežu Mornara u 23. minuti, i to udarcem s bijele točke nakon što je Hayden Mullins u šesnaestercu srušio Luisa Jimeneza. Bodove u džep domaćina pospremio je Radoslav Kovač golom u 89. minuti utakmice.

sportnet.hr