Uprava Zrinjskoga održala sastanak sa Udrugom prijatelja športske obitelji Zrinjski

HŠK Zrinjski, Udruga prijatelja športske obitelji Zrinjski

...sa predstavnicima Udruge športske obitelji Zrinjski, te povjerenstvima Uprave za medije, marketing i navijače.

Sastanak je sazvan na inicijativu Uprave HŠK Zrinjski, a za cilj je imao definiranje kratkoročnih i dugoročnih strateških programskih odrednica, profesionalizaciji i vraćanju poslovanja HŠK Zrinjskog u statutarne okvire, te ponajviše stvaranju jedne sinergije između kluba, navijača i simpatizera Zrinjskog.

- Ne želimo i nećemo ulaziti ni u kakve rasprave i diskusije o stanju kluba koje je nova Uprava zatekla. Posao nas iz Uprave je da se stanje, kao i cjelokupno poslovanje normalizira i vrati u profesionalne okvire kakve Zrinjski zaslužuje. Međutim, nova Uprava znači i novi početak, a tu, kako smo to i obećali na Skupštini, moramo naći komplementaran partnerski odnos sa svima onima koji vole Zrinjski, žive za Zrinjski, te umiju svojim angažmanom i konstruktivnim sugestijama pomoći da Zrinjskom vratimo stari sjaj. Kratkoročno to znači da vratimo ljude na stadion, a dugoročno to znači jedan strateški projekt dodatnog profiliranja Zrinjskog kao branda Hrvata u BiH i profiliranja Zrinjskog, nakon Dinama i Hajduka, kao trećega po autoritetu kluba svih Hrvata, rekao je u svom uvodnom izlaganju Raspudić.


Na sastanku je zaključeno da će se cijena ulaznica za domaće utakmice vratiti u prijašnje okvire, tj. 5KM za zapad 2 KM za stajanje, prezentiran je izgled godišnjih ulaznica za ovu sezonu, koje će se javnosti prezentirati i pustiti u prodaju već sljedeći tjedan po cijeni od 60 KM za zapad i 25 KM za stajanje, zaključeno je da će umirovljenici, žene i djeca imati posebne pogodnosti prigodom utakmica Zrinjskog, te je još jednom ponuđena suradnja Ultrasima da svojim sugestijama i prijedlozima aktivno sudjeluju u životu kluba.

- Kao što vidite, održali smo obećanje i uključili predstavnike Udruge prijatelja športske obitelji Zrinjski putem povjerenstava u aktivno sudjelovanje u radu kluba. Poslušali smo i prihvatili sugestije vezano za rad kluba, samim tim dali smo do znanja da smo spremni za dijalog i suradnju. Ali, suradnja mora ići u dva smjera, pa tako i od navijača očekujemo da kreiramo jedan odnos na partnerskim osnovama, na kojima ćemo uvažavati jedni druge. Svima nam je samo jedan cilj i misija, a to je Zrinjski. A Zrinjski je život i više od toga, u svom izlaganju je rekao potpredsjednik Martinović.

Zadovoljstvo jednim novim i konstruktivnijim načinom djelovanja i rada Uprave Zrinjskog nije krio ni šef stručnog stožera Dragan Perić:
- Nadam se i vjerujem da se ovo partnerstvo između nove Uprave i navijača, zbog kojih Zrinjski i postoji, gradi na temeljima koji će biti dugoga vijeka. Sa svoje strane ja mogu, bez imalo patetike, reći i garantirati samo jedno: dok sam ja tu, tkogod bude nosio dres Zrinjskog na terenu ima da se na tom terenu bori do krvi za svaku loptu, rekao je Perić.

Dogovoreno je da će se sastanci Uprave, povjerenstava i Udruge održavati redovito svakih 15 dana. Uprava je za sljedeći tjedan najavila tiskovnu konferenciju na kojoj će biti prezentiran program rada nove Uprave, te ovogodišnja pojačanja igračkoga kadra.