Uoči Lige prvaka za Hercegovina.info govori čuvar mreže Mostar SG Stanislav Galić

Uoči Lige prvaka za Hercegovina.info govori čuvar mreže Mostar SG Stanislav Galić

Pred prvacima Bosne i Hercegovine momčadi Mostar Starog Grada Staklorada novi su europski izazovi, izazovi u najprestižnijem natjecanju Ligi prvaka.  Imaju mostarci povijesni uspjeh, a to je plasirati se među šesnaest najbolji ekipa u Europi. U grupnoj fazi u  Sloveniji ih očekuju tri susreta protiv portugalskog Sportinga, momčadi Ekonomca, te domaćina Doboveca.

Uoči odlaska u Sloveniju jutros smo za očekivanja upitali čuvara mreže mostaraca Stanislava Galića

-Momčad je u dobrom dobro stanju. Istina, doživjeli smo dosta promjena u prijelaznom roku,  no, u prijateljskim utakmicama je to djelovalo dosta dobro, tako da mislim da će ekipa spremeno odgovorit na sve zahtjeve ove dosta teške skupine, kaže Galić za Hercegovina.info.

Nedostajati će i neke važne karike u vašoj momčadi?

-Imamo malih problema s ozljedama igrača, ali mislim da će do prve utakmice svi biti spremni.

Tri susreta su pred vama kako bi ocijenili vaše protivnike.

-Sporting je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka, a samim time i favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini. Momčad Doboveca poznajemo dosta dobro i maksimalno smo spremni za taj dvoboj s njima i fizicki i takticki. Što se tiče Ekonomca oni su svima nepoznanica, budući da su promjenili su čitav igrački kadar od prošle sezone.

Povijesna je ovo prilika za momčad SG da izbori mjesto među šesnaest najboljih u Europi?

-Uprava je stavila imperativ proslaska među šesnaest, odmah nakon izvlačenja skupina i svi zajedno idemo ka tome cilju. Mi igrači možemo obećcati maksimalno zalaganje i da ćemo dati sve od sebe kako bi se svi na kraju radovali.

Započela je i nova sezona Premijer futsal liga Bosne i Hercegovine. Što možemo tu očekivati, ima li Stari Grad snage za četvrtu titulu u nizu?

-Kažu da je najteže obranit titulu, ali mislim da imamo snage, volje i kvalitete da to učinimo i četvrti put za redom. Svake godine je sve teže, no ja vjerujem u svoju ekipu i mislim da ćemo na kraju obraniti naslov prvaka, kazao je za Hercegovina.info vratar Starog Grada Staklorada i futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Stanislav Galić.