Unitedu 19. naslov: Chicarito i Vidić bacili Chelsea na koljena

Manchester United dijele milimetri do rekordnog 19. premierligaškog naslova! 'Crveni vragovi' su u izravnom dvoboju 36. kola Premiershipa porazili Chelsea 2-1 golovima Hernandeza i Vidića, a u sljedećem kolu potreban im je samo bod za matematičku potvrdu titule.

Sir Alex Ferguson i njegovi 'vragovi' bili su pod velikim pritiskom uoči utakmice nakon što su u zadnja dva mjeseca umalo prokockali prednost od 15 bodova nad Londončanima. No, Škot nije morao strahovati jer je u napadu imao čudesnog Javiera Hernandeza koji je već nakon 36 sekundi matirao Petra Cecha i izazvao erupciju oduševljenja na Old Traffordu!

Meksikanac je odlično iskoristio nesmotrenost Davida Luiza koji je gurnuo loptu Chicaritu koji je u situaciji jedan na jedan lako matirao golmana.

'Nabrijani' Manchester United nastavio je s napadima koji je mogao već nakon 15 minuta osigurati velikih 3-0, no Rooneyjevi pokušaji nisu završili u gostujućoj mreži. No, samo osam minuta kasnije pitanje pobjednika riješio je Nemanja Vidić nakon ubačaja Giggsa s lijeve strane. Srpski reprezentativac iskoristio je uspavanost Chelseajeve obrane i lakoćom poentirao za 2-0. 'Blues' je pokazao 'zube' u dva navrata u razmaku od pet minuta, ali Van der Saar skida Kaluov i Drogbin pokušaj.

- Nadam se da nas veliki sudački previd neće koštati pobjede. Howard Webb je sigurno najbolji sudac u zemlji. No, nadam se da će se nama ovaj put sreća nasmiješiti - strahovao je uoči utakmice Ferguson, a kako se i pokazalo s razlogom.

Unitedov 'igrač' sudac Webb ponovo je igrao glavnu ulogu. Poštedio je Branislava Ivanovića drugog žutog kartona krajem prvog dijela, a u nastavku nije dosudio penal nakon što je Lampard s ispruženom rukom zaustavio loptu.

Malu nadu gostima dao je Frank Lampard smanjenjem na 2-1, ali Chelsea je na kraju mogao biti zadovoljan što je primio samo dva gola.
Unitedu dovoljan bod za potvrdu naslova

U preostala dva kola Manchester United ide na nogu Blackburnu kod kojeg će tražiti bod koji mu je dovoljan za matematičku potvrdu naslovu, a u zadnjem kolu dočekuju Blackpool, dok Chelsea za tjedan dana ugoušćuje Newcastle, a posljednju utakmicu sezone igra kod Evertona.
Premiership, 36. kolo:

Manchester United - Chelsea 2-1 (Hernandez 1, Vidić 23 / Lampard 68)

Wolverhampton - West Bromwich 3-1 (Fletcher 15, 47, Guedioura 28 / Odemwingie 55-11m)

Stoke - Arsenal 3-1 (Jones 28, Pennant 40, Walters 82 / Van Persie 81)

izvor. 24sata.hr