Ultrasi čuvari časti svetog imena i najdražeg dresa s lentom crvenom

HŠK Zrinjski, FK Željezničar, Ultrasi, Ultras Zrinjski Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Ultrasi, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar

Povijest je puno toga rekla zbog čega je jedan sustav ukinuo nogometni klub, a njegov povratak u život značio je puno u vremenu kada se branila sloboda i opstojnost jednog naroda.

Početak i povratak kluba na javnu scenu bio je iznimno težak u ta ratna vremena, ali ljudi koji su nam vratili Zrinjski svladali su sve prepreke i svojim potomcima ostavili su u nasljeđe klub koji će za kratko vrijeme postati najuspješniji u BiH.

Čim je HŠK Zrinjski ugledao svjetlo dana, oko njega su se započeli skupljati navijači. Na inicijativu grupe zaljubljenika u Zrinjski pokrenuta je navijačka skupina koja je danas jedna od najbolje organiziranijih na ovim prostorima. Slično kao i klub i navijači su na tom putu nailazili na mnoge prepreke i zabrane. Ono što se voli ne pušta se lako, a kako im je Zrinjski bio život i više od toga za njih nisu postojale prepreke.
Od tih prvih početaka, pa sve do današnjih dana navijači Zrinjskog bili su na udaru, ponajprije medija iz Sarajeva i njihovih satelita Teško je sada nabrojati kako su sarajevski mediji nazivali navijače Zrinjskog i kakve su im etikete lijepili. S posebnom pozornošću pratilo se kakve zastave navijači Zrinjskog nose i koje pjesme pjevaju.

Pojedini su u svakoj zastavi i pjesmi Ultrasa vidjeli blago rečeno neprijateljske elemente, da sada ne upotrebljavamo žešće izraze kojim su častili navijače Zrinjskog.
Na provokacije Ultarsi su uzvraćali onako kako su najbolje znali. Sa stajanja su kao snažna poruka odjekivale riječi Mogu da me osude, cijeli život da me zatvore, ali opet ću po svom', mogu da mi...

Kako je vrijeme odmicalo Zrinjski je jačao, a s njim i Ultrasi koji su čvrsto stajali na braniku svog Zrinjskog i svojih svetinja.
Tako je to sve do danas, i pravi navijači Zrinjskog nikada ne zaboravljaju tko ih je etiketirao svakakvim imenima. Pamte dobro Ultrasi tko ih je nazivao fašistima, a još su svježi napisi iz sarajevskih medija kada se dostojanstveno odala počast generalu Praljku koji je heroj Domovinskog rata. Da nije bilo tih heroja, danas ne bi bilo ni nas, ne bi bilo ni Zrinjskog i svi koji diraju u naše heroje neprijatelji su navijača Zrinjskog. Da će Zrinjski ostati tu gdje jeste zalog su Ultrasi čuvari časti svetog imena i najdražeg dresa s lentom crvenom.

HERCEGOVINA.info