Ujedinjeni navijači Dinama i Hajduka poslali poruku javnosti

napad, Torcida, St. Peterburg, Hajduk, Torcida, zenit, Torcida, BBB, poruka
"Jači smo od onih koji žele pažnju skrenuti s ključnih tema i boljki korumpiranog nogometa u Hrvata, a koji služi kao poligon za obiteljski posao jednog čovjeka. Nogometni moćnici i njihovi poltroni, koji na žalost uključuje i represivni aparat, prevršili su svaku mjeru i vrijeme je da im pokažemo da ih više ne želimo u našem nogometu", piše u priopćenju.

Brojni torcidaši će u Zagreb doputovati bez vaučera te će svoje mjesto morati potražiti na tribinama koje nisu predviđene za gostujuće navijače iako je rečeno kako bez njih ne mogu na maksimirski Jug.

"Ne dajmo povoda za jačanje represije nad navijačima i nepotrebne javne psihoze. Pokažimo im svojim dolaskom i navijanjem kako ne mogu uništiti jedinu glasnu oporbu kriminalu iz svečanih loža hrvatskih stadiona. Ne nasjedajmo na provokacije, budimo dostojanstveni i ne dozvolimo da nas koriste za dizanje moralne panike", dodaju u priopćenju.

Tvrde kako se "vaučerizacijom" tribina klubovima i policiji, a posebno uzurpatorima nogometa, omogućilo slaganje listi nepodobnih, a primjeri su popisi u rukama Dinamovih redara, "koji u najvećem dijelu sadrže osobe koje nemaju nikakve pravomoćne kazne".

Dodaju da je stvaranje takvog kaosa u interesu onih koji su od nogometa napravili unosan privatni posao, a "one zbog koji se nogomet igra - navijače - tretiraju kao građane drugog reda", napominju iz Zajednice.

"Upravo oni onemogućavaju da obitelji s djecom ili bilo koji navijači koji nisu po njihovom ukusu dolaze na utakmice i vesele se igri koja odavno, nažalost, više nema veze sa sportom", piše u zajedničkom priopćenju građanske incijative ‘Zajedno za Dinamo' i Udruge ‘Naš Hajduk'.