Uhićeni dopredsjednik HNS-a i predsjednik Sudačke komisije

sudac, namještaljka, namještanje utakmica, NS BIH, NS BIH, suci, oliver kožul, ognjen valjić, suci, ručak, željko širić, HNS, uhićenje, domanovići, napad, sudac, nk sloga, napad, sudac
...utjecali na suđenje na najmanje jednoj utakmici HNL-a, doznaje se iz izvora bliskog istražiteljima.Riječ je o predmetu u nadležnosti USKOK-a u kojemu, kao i u policiji za sada ne žele ništa službeno objaviti.

Po pisanju medija, dvojica nogometnih djelatnika uhićeni su sinoć, a na teret im se stavlja primanje mita te zlouporaba položaja i ovlasti i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni dužnosnici.

Željko Širić je nakon prestanka suđenja ušao u Sudačku komisiju koju vodi Djedović. Obojica su danas trebali biti na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Mediji nagađaju kako je njihovo uhićenje rezultat nastavka antikorupcijske akcije "Offside" koja je do sada, zbog podmićivanja i namještanja utakmica, na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda dovela 15 nogometaša i sportskih djelatnika klubova Croatia Sesvete, Varteks i Međimurje.

Širić se dugi niz godina smatrao jednim od ponajboljih hrvatskih nogometnih sudaca. Vrlo često je sudio u derbijima Dinama i Hajduka.

(Fena)