Uefina injekcija: Bh. klubovi dijele pola milijuna eura

Zrinjski Mladost DK

Europske klubove i ove godine čekaju vrijedne novčane nagrade iz Uefe, a Europska nogometna federacija je objavila i da je povećan ovogodišnji fond solidarnosti namijenjen razvoju mlađih kategorija, piše Goal.

Klubovi će podijeliti ukupno 124,37 milijuna eura, a od toga će 80 posto sredstava otpasti na prvenstva koja imaju barem jednog predstavnika u skupinama Lige prvaka ili Europske lige. Hrvatska je tako, zahvaljujući Rijeci koja igra u skupini Europske lige, među 17 država koje dijele 99.49 milijuna eura, dok će preostalih 37 zemalja (među njima i BiH) podijeliti 24.87 milijuna.

Klubovi u Hrvatskoj za razvoj programa mlađih kategorija će dobiti 3,627.421 euro, a bh. klubovi će na raspolaganje dobiti 524.857 eura. Novac bi trebao biti podjednako podijeljen među svim prvoligaškim klubovima koji se ne natječu u skupini, a kako bi ostvario pravo na novac, svaki klub mora provesti odobreni program razvoja mladih u skladu s nacionalnim priručnikom za licenciranje kluba koji je odobrila Uefa.

Ovdje možete vidjeti kako su raspoređena sredstva