UEFA žestoko kaznila Sarajevo i Zrinjski

Navijači Zrinjskog na Pecari

Nogometni klub Sarajevo, zbog korištenja i ubacivanja pirotehnike u teren od strane navijača tijekom prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka, kažnjen je s 28 tisuća eura, saznaje "Dnevni avaz" u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

"Također, Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je FK Sarajevo s još šest tisuća eura, zbog pet ili više žutih kartona u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige BATE Borisov - Sarajevo 0:0, javlja sarajevski izvor iz Nyona.

Zbog propusta u organizaciji uzvratne utakmice Zrinjski - Malmö 1:0, odnosno korištenja pirotehnike i ubacivanja predmeta u teren, također u 3. pretkolu Europske lige, "Plemići" su kažnjeni s rekordnih 59.500 eura.

UEFA je, podsjetimo, 2011. godine zbirno novčano kaznila FK Sarajevo sa 36.000 eura. Godinu kasnije, zbog propusta u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Evropske lige Sarajevo – Levski klub s Koševa je platio kaznu od 40.000 eura, a 2013. aktualni prvak BiH kažnjen je sa 20.000 eura zbog ispada i neprimjerenog ponašanja navijača na europskim utakmicama.