UEFA žestoko kaznila Partizan zbog rasističkog ponašanja navijača i provociranja Hrvata

UEFA žestoko kaznila Partizan zbog rasističkog ponašanja navijača i provociranja Hrvata

UEFA je ispraznila stadion beogradskog Partizana za iduće dvije utakmice nakon sramotnog ponašanja navijača na tribinama.

UEFA je u ponedjeljak kaznila beogradski Partizan sa dvije utakmice pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača na prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv turskog Malatyaspora, ali i natpisa koji se pojavio na tribinama.

Podsjetimo, navijači su na svoj način "obilježili" obljetnicu Oluje (5. kolovoz) koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobjede. Grobari su na tribinama podijeljeni u nekoliko zaraćenih frakcija, a ispod jedne od njih stajao je transparent s natpisom ''dogodine u Kninu''

Poznati je to slogan kojim se poziva na obnovu Republike Srpske Krajine, državne tvorevine sa sjedištem u Kninu, koji je Hrvatska vojska oslobodila u pobjedničkoj akciji 1995. godine.

Osim toga Partizanu se zamjerju i rasistički povici prema Mitchellu Donaldu, bivšem nogometašu Crvene zvezde. 

Partizan će osim praznih tribina morati platiti i 24.250 eura zbog bacanja predmeta na teren, blokiranih stepenica na tribinama stadiona te paljenja baklji.

Na utakmici koja je odigrana proteklog četvrtka u Beogradu nogometaši Partizana su slavili s 3:1, a uzvrat je ovog tjedna u Turskoj.

gol.hr