Udinese testira Hajduk, a Širokobriježani zagrebački Dinamo

Polufinalne utakmice bit će odigrane u subotu, dok će finale biti upriličeno u nedjelju.
Utakmicom protiv Udinesea Hajduku je pripala čast da otvori treći po redu Kup svetog Duje kojemu je i domaćin, dok nakon njih na teren izlaze Dinamo i Široki Brijeg.

Finale će biti upriličeno u nedjelju s početkom u deset sati, a kako su iz Hajduka naglasili, ulaz će kao i uvijek biti besplatan, stoga se očekuje i velik broj gledatelja na pomoćnim poljudskim terenima.

Hajdukov koordinator omladinske škole Denis Kosor u uvodnom je obraćanju predstavio sudionike te izrazio nadu da će ovogodišnje izdanje Hajduku biti "treća sreća": "Treći put na turnir dovodimo jednu momčad iz Lige petice, a nakon Lazija i Marseillesa, ovaj put u goste nam je stigao Udinese. Znamo svi što Udinese predstavlja u svijetu skautinga i sigurno je da će utakmica između Hajduka i Udinesea biti najzanimljivija na turniru. Ovo je prilika našim momcima da pokažu što mogu."

Kosor je također najavio i kako će Hajdukovi kadeti i juniori u narednim mjesecima odigrati nekoliko jakih međunarodnih turnira te se okušati s momčadima poput Manchester Cityja, Real Madrida, Šahtara, Dinamo Kijeva, Zenita, Ajaxa, Boaviste, Anderlechta, Schalkea, Getafea te niza drugih.

Trener kadeta i šef omladinske škole Hari Vukas izrazio je nadu da će njegovi momci pozitivno reagirati nakon poraza u finalu Hrvatskog kupa od vršnjaka iz Osijeka: "Želimo se splitskoj publici pokazati u što boljem svijetlu, ali meni je najbitnije da momci još jednom skrenu pozornost na sebe, da navijači vide da se u omladinskoj školi radi dobro i da se na ove nogometaše može računati u budućnosti."

"Momci su svjesni da su propustili prigodu u Osijeku, žal za propuštenim i dalje ostaje, ali to je bila jedna takva utakmica, dogodio se jedan neobičan scenarij, jedini mogući u kojem je Osijek mogao doći do pobjede. Dosta smo se ispromašivali, gađali i grede i stative, ali ja momcima ne mogu ništa zamjeriti, dali su sve od sebe, dodao je Vukas.

Kup svetog Duje:

Polufinale:

Hajduk - Udinese

Dinamo - Široki Brijeg

Piše:
Mišo Gulić

HRsport.net