Udarni tjedan za Plemiće, u fokusu Vukas i sedam novaka

Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, HŠK Zrinjski, prva prozivka, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, HŠK Zrinjski, akademija pandev, Stadion HŠK Zrinjski
Trebao se danas s druge strane travnjaka kontra Plemića naći Krka, no umjesto slovenskog drugoligaša u zadnji tren je uskočio - novi slovenski drugoligaš, Krško. Ovog udarnog tjedna priprema uoči Europe i dvoboja s Akademijom Pandev, Zrinjski će nakon Krškog, u subotu, odraditi utakmicu sa zaprešićkim Interom, a generalka za Makedonce bit će susret protiv Mure (srijeda, 3. srpnja).

Vukas

Jasno, već od prve test utakmice bit će zanimljivo vidjeti kako je trener Haris Vukas zamislio igru, kako je koncipirao odigravanje zakazanih provjera, ima li već viziju ili će ju možda usput prilagođavati kvaliteti kadra koju će prvi puta u akciji vidjeti danas.
On je po dolasku u Mostar najavio napadački nogomet, ali istaknuo i to da za takav način igre treba imati mehanizme, odnosno kvalitetu koju treba uvježbati, a gledajući kadar - čini se da ima i osnove za takvu zamisao. Zrinjski se zaista pojačao prema naprijed, ali sve to treba uklopiti u jednu smislenu cjelinu koja će davati rezultate.

Novaci

Vukasov pristup bit će zanimljiv, ali povrh svega u fokusu će biti - nova imena. Vratar Kenan Topolović, defanzivci Tomislav Barišić i Jasmin Čeliković, krilni ofenzivac Miljan Govedarica, napadači Irfan Hadžić i Ivan Lendrić te 19-godišnji veznjak Eldin Mustafić koji je bio posuđen Čapljini i još je bez službenih minuta u dresu s lentom.
Za očekivati je da će u ovim utakmicama u Sloveniji, posebno u prvoj, veliki broj igrača dobiti priliku, jer drukčije se do nekih konkretnih zaključaka ne može, ali isto tako - jasno je da se od nekih od spomenutih novih imena očekuje da iznesu velik teret. Primjerice od napadača Irfana Hadžića i Ivana Lendrića. Obojica će zapravo imati lagan zadatak, jer prošlosezonski su špicevi bili jako slabi, no od njih se neće tražiti samo da nadmaše startu napadačku liniju, nego da učinak dignu na daleko viši nivo.

Rasvjeta ide na višu razinu

Na stadionu HŠK Zrinjski jučer su počeli infrastrukturni radovi koji zajednički realiziraju Nogometni savez BiH, HŠK Zrinjski i Grad Mostar, a riječ je o projektu "Unaprjeđenje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH".
"U cilju ispunjavanja obaveznih korekcija u skladu s UEFA propisima, instrukcijama, zahtjevima i standardima, a sve u procesu ispunjavanja kriterija za dobivanje Kategorije 3 prema UEFA Pravilniku o stadionskoj infrastrukturi, bit će realiziran i projekt elektronske kontrole pristupa ulazima za gledatelje koji zajednički realiziraju NS BiH i HŠK Zrinjski, kao i projekt sustava videonadzora koji će realizirati HŠK Zrinjski", izvijestili su iz kluba.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]