U subotu Gradski derbi: Velež u Vrapčićima dočekuje Zrinjski

Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež

U subotu se s početkom u 15. sati u Vrapčićima igra Gradski derbi FK Velež-HŠK Zrinjski. U tu svrhu danas je u Sportskom savezu grada Mostara održana tiskovna konferenciji na kojoj su nazočili  predstavnici Sportskog Saveza, Ureda Gradonačelnika, policijske postaje PU Sjever, predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić i predstavnik HŠK Zrinjski Mario Pandža.

Svi nazočni su istakli da očekuju fer i korektnu utakmicu, te da će sve proteći u redu i miru.

Iz MUP-a HNŽ su pozvali sve na sportsko ponašanje i navijanje, a predstavnik policije na današnjoj konferenciji Igor Bjelogrlić je istakao da policija ima iskustva u organizaciji ovakvih utakmica, te da će MUP HNŽ u pomoć pozvati i kolege iz drugih županija.  Svako ponašanje koje bude iskakalo iz okvira fer i korektnog navijanja bit će sankcionirano u skladu sa zakonom, istakao je predstavnik MUP-a HNŽ.

U ime grada konferenciji je nazočio je Božo Ćorić koji je rekao : Pozivam policiju kao i oba kluba da poduzmu sve što je u njihovoj moći da to ostane tako a Grad će pomoći financijski ovaj Gradski derbi  jer sve ovo iziskuje i dodatne troškove.

Predstavnici klubova su istakli da očekuju jednu pravu sportsku predstavu, nakon koje će se pričati isključivo o nogometu.