U Širokom nismo našli optimiste, ali igrači i Sedloski priželjkuju bilo kakvu pobjedu

FK Sarajevo iz Sarajeva, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Sarajevo iz Sarajeva, Josip Pehar, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, prva prozivka
Ako se sjetimo fantastičnoga ozračja od prije dvije godine uoči uzvratne finalne utakmice Kupa BiH između Širokoga i Sarajeva, možemo zaključiti ovo: današnja utakmica istih protivnika, opet u finalu Kupa sa spomenutom nema gotovo nikakve sličnosti. U kafićima, pa i među ljubiteljima nogometa, utakmica se jedva spominje. Nema potrage za ulaznicama, nema gužve oko stadiona, a ni mediji ne "bildaju" naslove vezane za finale. Razlog mnogi vide u činjenici da je Sarajevo pobjedom od 3:0 već "odradilo" posao, pa na Pecaru stiže "u kurtoazni posjet" na kojem će uzgred podignuti pehar.

Nema predaje

- Stan'te malo! Ovo je nogomet. Nema predaje! Nada nije umrla, ja se potajno nadam preokretu. Ako je mogao Liverpool nadoknaditi 3:0 protiv Barcelone, zašto ne bi mogao i Široki protiv Sarajeva - rekao nam je Wagner Santos Lago, koji "uči za trenera" i podučava pionire u Školi nogometa, ali kopačke o klin još ne vješa te igra za trećeligaški Imotski.

Hm, Wagner se nikada nije predavao, a tresao je mreže svim protivnicima, često i Sarajevu, te je teško dostižni najbolji topnik Premijer lige svih vremena sa 123 pogotka.

- Kao prvo: čestitam igračima na cilju koji nam je postavila uprava, a to je Europa. Za nju smo radili mukotrpno i uspjeli. U Sarajevu smo odigrali očajno prvo poluvrijeme, počeli igrati kako treba tek od 60. minute. Nemamo što izgubiti. Sarajevo je uspješno u prvenstvu i Kupu. Nas je dvaput svladalo po 3:0. Mi im nismo zabili ni pogodak u ovoj sezoni. No, čuda u nogometu su moguća. Dat ćemo sve od sebe. Nemamo nikakva pritiska, očekujemo podršku - kaže trener Goce Sedloski.

Svjesni situacije

Visoki branič Dominik Kovačić bio je kratak i jasan:

- Svjesni smo situacije. Analizirali smo prvu utakmicu, znamo što bismo trebali činiti. Ali ne znamo hoće li to biti dovoljno za neki veliki rezultat ili pobjedu uopće. Bernardo Matić kandidat je za braniča, ali i vezni red. I on je dao kratku izjavu:

- Nismo ostvarili plan u prvoj utakmici na Koševu, nismo postigli prihvatljiv rezultat. Cilj nam je pobijediti bilo kojim rezultatom... Posljednjih nekoliko međusobnih utakmica i na Koševu i na Pecari odigrano je bez gostujućih navijača, koje je policija u pravilu zaustavila prije nego su stigli blizu stadiona. U klubu kažu da je s Koševa stigao zahtjev za 250 ulaznica, što je Široki prihvatio i poslao ih na adresu Sarajeva. Početak utakmice je u 17 sati. Glavni sudac je Elvis Mujić iz Banovića. Arena sport 1 utakmicu će prenositi izravno.

Vecernji list