U Rijeci je ponovno počela kiša: Stanje nije dramatično, ali nastavi li ovako utakmica bi mogla doći pod znak upitnika

hrvatska reprezentacija

Uoči utakmice Hrvatske i Slovačke (Rujevica, 20.45) zbog lošeg vremena na ulicama grada Rijeke nije se zasad mogla doživjeti ona prava nogometna atmosfera

Kiša i vjetar 'napali' su Hrvatsku, ništa drugačije nije ni u Rijeci gdje večeras Hrvatska traži izravan plasman na Euro 2020. U prijepodnevnim satima navijači su se posakrivali. Iako je kiša na neko vrijeme stala pa su i navijači izašli na ulice, oko 17 sati ona je počela ozbiljnije padati i tako dovela u pitanje odigravanje utakmice godine.

Navijači su se sakrili u kafićima i restoranima, a dio njih je ostao u svojim domovima čekajući kako će se situacija odvijati. Iako je travnjak na Rujevici u fantastičnom stanju i može podnijeti i puno veće količine padalina, nastavi li ovako padati ili ako krene još veći pljusak, utakmica bi mogla doći pod upitnik.

Ranije tijekom dana ekipa tportala susrela je par navijača koji su vješali transparente i koji su se spremno fotografirali za tportal.

'Idemo po pobjedu, ništa drugo ne dolazi u obzir. Neće nas omesti ni ovo vrijeme. Ajmo Hrvatska', rekao nam je Željko Bulić iz navijačke udruge Uvijek vjerni.

Kako se utakmica bližila tako su se u gradu počeli susretati skupine hrvatskih, ali i slovačkih navijača koji su bili odlično raspoloženi, nasmijani i raspjevani te su njihova druženja i zajednička fotografiranja prolazila bez incidenata. Bilo je tu i navijača iz dijaspore, Stuttgarta...

Slovački navijači  rekli su kako su mogli kupiti 800-900 ulaznica i da su sve brzo razgrabljene. Oni vjeruju u pozitivan rasplet za svoju reprezentaciju.

'Ono što nam se dogodilo u Trnavi bila je sramota (poraz od Hrvatske 4:0 op.a.). Takvo nešto nam se više ne može dogoditi', rekao nam je Milan iz Trnave.

Dodajmo i kako je na Kantridi odigrana prijateljska utakmica navijača Hrvatske i Slovačke, sa svake strane je bilo po 200-tinjak navijača i sve je proteklo u sjajnom ozračju, a rezultat je bio u drugom planu. Dobra atmosfera i prijateljstvo navijača nastavilo se i na ulicama Rijeke gdje se slovački i hrvatski navijači zajedno zagrijavaju za utakmicu.