U pregovorima s Matijom Katanecom i trojicom veznjaka

sloga zrinjski

Kadar Zrinjskog definitivno je materijal za titulu. Pokazalo je to prvih osamnaest kola iz kojih su Plemići izvukli 39 bodova, jedan manje od vodeće Slobode, a tri više od trećeplasiranog Širokog. Obrana je sa sedam pogodaka bila najbolja u Ligi, napad s 31 pogotkom drugi - efektniji su bili samo strijelci Sarajeva (36). No, Pod Bijelim brijegom smatraju da za nastavak forme na proljeće treba ojačati kadar - posebno u veznom redu. Potvrdio je to prvi operativac kluba, izvršni dopredsjednik Danko Šulenta, piše dnevni-list.ba.

- U pregovorima smo s tri igrača iz vezne linije, dvojicom iz Premijer lige i jednim iz HNL-a. Jedan od njih sigurno će pojačati naše redove, izjavio je Šulenta.

Priča koja se povlači već neko vrijeme, povratak stopera Matije Kataneca, također je aktualna.

- Ovog vikenda dogovaramo uvjete i duljinu trajanja ugovora, sve je što nam je Šulenta mogao reći po tom pitanju.

Navodno Kataneca želi i financijski moćnije Sarajevo, pa će biti zanimljivo vidjeti ishod ove bitke..., ako uopće dođe do nje. U svakom slučaju, Katanec je očito poželjna roba, a posebno u Mostaru u kojem su se pretprošle jeseni uvjerili u njegove kvalitete.

Varaždinski je stoper u Mostaru proveo samo pola sezone nakon čega je prodan Speziji, istoj onoj Speziji koja je u srijedu iz Kupa Italije izbacila Romu..., Zrinjski je bio vrlo zadovoljan dealom, no Katanec se u Italiji nije naigrao, pa se vratio u Hrvatsku i u drugoligašu Gorici potražio novi početak.

Pronađe li Zrinjski sa njim zajednički jezik, vrlo vjerojatno bi to moglo izazvati lančanu reakciju i isprovocirati odlazak jednog od stopera..., u Zrinjskom ne kriju kako bi voljeli unovčiti sjajne partije Danijela Graovca, a ne dogodili se to, a Katanec dođe, na tapetu bi se našao status Ante Radeljića. Jesenas zbog ozljede uopće nije igrao, pa je moguće da bi ga se klub u tom slučaju riješio - slanjem na posudbu.

Vezni red? Šulenta nije bez razloga isticao dvojicu igrača iz Premijer lige i jednog iz HNL-a od kojih će "jedan sigurno će pojačati redove Zrinjskog." Ukoliko Zrinjski pojačanje u tom dijelu terena pronađe u strancu, to bi također moglo automatski značiti da će jedan od starosjedioca stranaca mogao postati prekobrojan.

U danima koji slijede, igračka križaljka sigurno će doživjeti određene promjene, a sigurno je i to da one neće biti velike. Radikalni rezovi teško da bi pomogli napadu na četvrtu titulu...