U petak počinje malonogometni Kup Hrvatske

Futsal, Hrvatska
Četvrta sezona završnice Kupa Hrvatske u futsalu po principu osam najboljih igra se od petka do nedjelje u Zagrebu u dvorani Sutinska Vrela.

Ovaj model zadovoljio je sve ljubitelje futsala kao i klubove sudionike dosadašnjih završnica te čelnike nogometnog saveza.
U tri dosadašnja „Final-Eighta" samo je jednom domaćin i organizator osvojio naslov pobjednika Kupa Hrvatske. Bilo je to na premijernom prvom „Final-Eightu" u Kninu. Godinu dana kasnije u Dubrovniku naslov je osvojio Split Tommy a prošle sezone u Makarskoj naslov pobjednika kupa osvojio je Nacional Zagreb.

Hrvatski nogometni savez ove sezone je povjerenje za organizaciju dodjelio Nacionalu Zagreb. Sve utakmice igrat će se u zagrebačkoj dvorani Sutinska Vrela prema sljedećem rasporedu:
1/4 Finale, 22.04.2016.
21h00 (1) SPLIT TOMMY - (8) FUTSAL DINAMO (HNTV - Direktno)
19h00 (2) NACIONAL ZAGREB - (7) OSIJEK KELME (HNTV - Direktno)
17h00 (4) USPINJAČA - (5) PORTO TOLERO (HNTV- Snimka)
15h00 (3) KIJEVO KNIN - (6) NOVO VRIJEME (HNTV - Snimka)

1/2 Finale, 23.04.2016.
21h00 ??? - ??? (HNTV - Direktno)
19h00 ??? - ??? (HNTV - Snimka)

FINALE, 24.04.2016.
21h00 ??? - ??? (HNTV - Direktno)

Polufinalni parovi biti će složeni prema rejtingu i to po principu 1-4 i 2-3. Kada završi četvrfinalni dan, klubovi koji se plasirali u polufinale napravit će novi poredak od prvog do četvrtog mjesta. U polufinalnom danu domaćin Nacional Zagreb ukoliko se plasira u daljnje natjecanje, ima pravo odabira satnice odigravanja svoje polufinalne utakmice.

Prvi trofej u sezoni svi vide u vitrinama samo jedog od dva kluba, Nacionala Zagreb ili Split Tommya. Međutim među osam momčadi završnice nalazi se jedina momčad koja je ove godine osjetila slast osvajanja bodova favoriziranog dvojca, zagrebačka Uspinjača.
Prvog dana natjecanja veliku pozornost privlači susret Split Tommya i Futsal Dinama a upravo je ta utakmica okarektirizirana kao najzanimljivija. Split Tommy je veliki favorit u ovom susretu iako splićani ne moge računati na usluge svog najboljeg igrača Franka Jelovčića. Upravo u toj činjenici dinamovci vide svoju priliku u pripređivanju senzacije.

Nacional Zagreb ne bi trebao imati većih problema protiv Osijeka. Prije dva tjedna Nacional Zagreb je slavio u Osijeku visokim rezultatom 7:0. Nacionalu će jako nedostajati ozlijeđeni vratar Žarko Luketin i slovenski reprezentativac Igor Osredkar.

Uspinjača je veliki favorit protiv Porto Tolera. Iako se nisu plasirali u doigravanje za prvaka u ligaškom dijelu natjecanja, ova momčad može napraviti velike stvari u kupu.

Susret makarskog Novog Vremena i kninskog Kijevo Knina dogodit će se na otvaranju „Final-Eighta". Upravo je to par koji u kalkulacijama privlači najviše pozornosti u polufinalnim križanjima. Oba kluba su najpoželjniji protivnici najboljima i ovaj rasplet donijet će jedno izrazito jako polufinale i jedno nešto slabije. Koga će rasplet ove utakmice spojti to nam ostaje za vidjeti.