U NK Široki ogorčeni na suđenje

Slavlje nogometaša i navijača Širokog Brijega nakon utakmice
Priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

NK Široki Brijeg sa žaljenjem mora konstatirati i skrenuti pozornost nogometnoj javnosti u BiH, kao i Komitetu za normalizaciju, da smo nakon samo tri kola novog prvenstva i dva velika derbija (Željezničar i Borac) na krajnje drzak i nesportski način onemogućeni u pokušaju ostvarenja sportskog uspjeha.

Ako se nekome moglo možda i učiniti da su u utakmici 1. kola sa Željezničarom učestali previdi pomoćnog suca Draškovića na štetu Širokog Brijega bili samo slučajnost, onda je Jakupovićev igrokaz u utakmici 3. kola protiv Borca otklonio svaku sumnju o slučajnosti. Odnosno, potvrdio je kako su neki klubovi očito privilegirani kod sudaca, a da se Širokom Brijegu jednostavno ne da igrati! I to na Pecari, travnjaku za kojeg su svi treneri u BiH kazali da je jedan od rijetkih na kojem gostujući sastavi imaju sve uvjete za igru!

Draškoviću se u derbiju protiv Željezničara od dizanja zastavice kod napada Širokog Brijega ukočila ruka, a vrhunac je bilo Roskamovo zaustavljanje u čistoj situaciji za 2:0, da bi iz protunapada Željezničar došao do izjednačenja. Srećom, to na kraju nije odlučilo pobjednika, sportska pravda zadovoljena je zgoditkom Wagnera za 2:1.

Jakupović je, pak, cijelo vrijeme u derbiju protiv Borca iritirao igrače i gledatelje, donijevši cijeli niz odluka na štetu Širokog Brijega, a u 45. minuti zatvorio je oči u situaciji kada je Roskama u izglednoj poziciji za postizanje gola hrvačkim zahvatom na travu oborio Savić. Umjesto crvenog kartona za gostujućeg igrača i kaznenog udarca za Široki Brijeg, Jakupović je samo pokazao da se - igra nastavi!? To je utjecalo na konačan rezultat i Široki Brijeg je ostao bez dva boda.

Prvenstvo je tek započelo, a „igre" protiv Širokog Brijega već se igraju punom parom. Kao da je postalo najvažnije onemogućiti Široki Brijeg u desetom izlasku na europsku pozornicu, odnosno zaustaviti ga na, za b-h predstavnike, rekordne 34 utakmice u UEFA-inim natjecanjima. Umjesto da se pokuša učiniti sve za normalizaciju odnosa u Premier ligi BiH, uz stvaranje takvog ozračja koje bi omogućilo ulaganja u infrastrukturu i uopće unaprjeđenje uvjeta i kvalitete nogometa u BiH. Stvari su to u kojima je Široki Brijeg prednjačio i prednjači, a koje bi trebale biti na prvom mjestu i svakom istinskom zaljubljeniku u nogomet na ovim prostorima, a nikako da sve to u drugi plan bace drske krađe kakve smo, na žalost, doživjeli od „ljudi u crnom" u dva derbija na Pecari.

NK Široki Brijeg zbog svega zahtjeva žuran sastanak s Komitetom za normalizaciju i njegovim predsjednikom Ivicom Osimom.