U Hrvatskoj je ludilo, nadam se da će biti još veće nakon Meksika

U petak se, međutim, treninzi nastavljaju prema planu i programu, baš kao i druženje hrvatskih reprezentativaca s novinarima nakon što je završio ‘silenzio stampa'. Tako je u press centar kampa Tivoli pred hrvatsku i stranu sedmu silu stigao jedan, ali vrijedan nogometaš - po općem sudu junak pobjede nad Kamerunom - Ivan Perišić.

"Za Hrvatsku sam uvijek davao 100 posto, ali u početku to nije bilo kako sam ja zamišljao. Trebalo mi je neki gol da se opustitim ili slično. Sada iz utakmice u utakmicu ide sve bolje i bolje", odgovorio je Ivan na pitanje da je dosad bio dužnik u reprezentaciji.

O Meksiku?

"Bit će teško, vidjeli smo prve dvije utakmice Meksika, odlična su momčad, brzi su i imaju dobru obranu. Ako odigramo kao protiv Kameruna, imamo šanse. Ochoa je bio sjajan protiv Brazila, vrhunske obrane, ali mislim da imamo dosta igrača koji mogu zabiti Ochi", naglasio je Perišić.

Još malo o meksičkom vrataru?

"Vidjeli smo da je Ochoa bio odličan protiv Brazila, ali imamo puno igrača koji mogu zabiti i nadam se da će to biti slučaj. Danas počinje videoanaliza Meksika, nadam se da će struka naći neku njegovu manu", dodao je napadač Wolfsburga.

"Meksiko imaju dosta sjajnih igrača, nemaju previše zvijezda, ali kao momčadi igraju odlično. Kao što je Mandžukić jučer rekao, igraju sa srcem za svoju zemlju, bit će to velika utakmica", naglasio je Perišić.

O sustavu i uigranosti Meksikanaca?

"Obje utakmice su igrali u sustavu 3-5-2, ako se ne varam. Nemaju razloga mijenjati, 90 posto igrača dolazi iz njihovog prvenstva koje je završio u ožujku. Imali su dosta vremena da se uigraju i to je još jedna pozitivna strana njihove priče. Ali ponavljam, ako budemo na nivou kao protiv Kameruna, motivirani i 100 posto u utakmici, imamo velike šanse", otkrio je Perišić recept za pobjedu.

O sjajnim rezultatima južnoameričkih reprezentacija?

"Većina ekipa iz Južne Amerike, ili su prošle ili imaju velike šanse za proći skupinu. Njima paše ovo podneblje i klima, naviknuti su na ovo... pogotovo Kolumbija, Urugvaj, a i Meksiko je tu blizu i sigurno da imaju prednost što se tiče toga", objasnio je Ivan.

O utakmici s Kamerunom?

"Kažem, već prvi gol od Ivice je puno mogao, pa crveni karton od 30. minuti... Ne znam kako bi bilo da smo igrali 11 protiv 11 i da nismo zabili taj rani pogodak..., ali dogodilo se to, poslije nam je bilo puno lakše, mogli smo zabiti još koji gol više", dodao je igrač Wolfsburga.

Paralelna usporedba Meksika i Hrvatske u susretima s Brazilom i Kamerunom?

"Meksiko je većinu utakmice bio bolji protiv Brazila, kao što smo i mi u jednom dijelu utakmice bili bolji od Brazila, imali više šansi, ali uz tih par pogrešaka nismo uspjeli izvući ništa iz te utakmice. Sve je još u našim rukama, tako da se nadam da ćemo pobijediti i proći grupu".

I za kraj?

"Bit će teško, dobra su ekipa. Moramo biti pravi od prve minute, igrati naš nogomet, biti agresivni u duelima kao što smo bili protiv Kameruna. Vidjeli smo atmosferu u Hrvatskoj, hvala svim navijačima koji su došli na obje utakmice, pravo je ludilo u Hrvatskoj, nadam se da će se nastaviti, da ćemo pobijediti i da će biti još veće", zaključio je Perišić.

Autor: RTL