U finalu malonogometne Lige Hercegovine Gabela Polje i Bijelo Polje

liga hercegovine, mali nogomet
U polufinalnim utakmicama koje su odigrane u petak Bijelo Polje je rezultatom 3:1 nadigralo ekipu Meljakuše, dok je ekipa Gabela Polja u dramatičnoj utakmici rezultatom 4:2 pobijedila ekipu Vidova Polja.

U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe Bijelog Polja i Meljakuše. Utakmicu su bolje otvorili Mostarci, koji su već u prvim minutama susreta poveli preko Damira Mišića. Na poluvrijeme se otišlo ezultatom 1:0, a odmah početkom drugog poluvremena Luka Lučić postiže zgoditak za Meljakušu i poravnava rezultat na 1:1. No Mostarci su se ubrzo vratili u igru - Antonijo Mikulić dovodi Mostarce u vodstvo rezultatom 2:1, a pred kraj poluvremena Mikulić postiže još jedan zgoditak i postavlja konačan rezultat susreta Bijelo Polje - Meljakuša 3:1.

Zanimljivo je istaknuti kako je trener Bijelog Polja na samom početku susreta Čapljincu Davoru Sušcu, inače Čapljincu ali velikom navijači i ljubitelju Bijelog Polja, darovao dres ove ekipe, što je popraćeno velikim pljeskom.

U drugom susretu večeri odigran je derbi između susjednih općina, domaće ekipe Gabela Polje (Čapljina) i Vidovo Polje (Stolac). Tribine su do posljednjeg mjesta bile ispunjene navijačima obje ekipe, a dramatična utakmica ponudila je mnoštvo iznenađenja navijačima i ljubiteljima nogometa.

Na radost domaćina Gabela Polje preko Tomislava Dodiga već u prvim minutama susreta dolazi u vodstvo, da na 2:0 ubrzo povećava Mario Pehar. Rezultatom 2:0 završeno je prvo poluvrijeme, a drugo poluvrijeme ponudilo je totalan obrat. Ekipa Vidova Polja prvo preko Ivana Šutala smanjuje rezultat na 2:1, a ubrzo Ilija Subašić izjednačava na 2:2. Drama je trajala do posljednjih trenutaka, kada samo tri minute do kraja Stipe Dodig dovodi u vodstvo Gabela Polje, nakon čega Vidovo Polje ide na sve ili ništa i u igru ubacuje golmana - igrača. To im nije pomoglo jer Stipe Dodig 20 sekundi prije kraja presjeca kontru, oduzima loptu i donosi Gabela Polju pobjedu rezultatom 4:2.

Utakmica za treće mjesto i finalni susret odigrat će se u nedjelju, 28. kolovoza. Organizacijski odbor priprema i zanimljiv program, pa će tako u 20:00 sati biti priređen nastup mažoretkinja, nakon čega u 20:30 sati slijedi utakmica za treće mjesto između ekipa Vidovo Polje i Meljakuša. U 21:30 na rasporedu je revijalna utakmica, dok je finalna utakmica, u kojoj će se sastati Bijelo Polje i Gabela Polje, zakazana za 22:00 sata.
Rezultati polufinalnih susreta malonogometne Lige Hercegovine

1. Bijelo Polje - Meljakuša 3:1

2. Gabela Polje - Vidovo Polje 4:2
Raspored odigravanja utakmica finalne večeri (nedjelja, 28. kolovoza)

20:30 sati (utakmica za treće mjesto): Vidovo Polje - Meljakuša

22:00 sati (utakmica za prvo mjesto): Gabela Polje - Bijelo Polje
CAportal.info