U derbijima moramo koristiti prilike

Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, Goce Sedlovski, NK Široki Brijeg
"Sad da se skinem, pojeo bih loptu", dernjao se Goce Sedloski uz aut liniju na Koševu, tako pokazujući koliko je zadovoljan igrom svog Širokog. Širokog koji je u derbiju minimalno izgubio, ali je izgubio...

- Čestitke Sarajevu na pobjedi. Nemam što zamjeriti svojim igračima, nismo zaslužili poraz ali sami smo krivi, izjavio je Sedloski nakon što se malčice ohladio.

Zatim je opet ukazao na problem koji prati njegov tim još od perioda prije njegovog dolaska na klupu.

- Na ovim derbi utakmicama moramo realizirati prilike, jer ih ne bude puno. Sve u svemu, dobra utakmica ali šteta zbog poraza.

Široki je nakon 11. kola skliznuo na petu poziciju, a nekako prigodno Makedonac je izjavio da je prioritet u ovoj sezoni - barem Europa.

- Do sada sam vidio da je liga ujednačena, igrao sam protiv najjačih klubova ovdje i čini se da svatko svakoga može pobijediti. Kvaliteta nogometa nije loša, derbiji su dobri.
Kako god bilo, Široki se zasad nije iskazao u prvenstvenim derbijima - kod kuće je poražen od Željezničara (0:3), sad ga je na Koševu tuklo Sarajevo, kod Zrinjskog je odigrao bez golova. Sljedeća prilika neće biti derbi, ali hoće nezgodno gostovanje kod Tuzle koja zasad nije ispunila očekivanja..., a očekivalo se da će tim kojeg vodi Slobodan Starčević bolje kotirati. Zbog toga, zbog činjenice da je City kod kuće uzeo puni plijen u dva navrata (Zvijezdi i u srijedu Krupi), da je remizirao s Radnikom, a bodove mu odnijeli Sloboda i Željezničar, bit će to još teža utakmica - dijelom i zbog činjenice da ni ovog puta neće biti još jednu utakmicu kartoniranog Luke Bilobrka, kao ni Danijela Kožula.

Teško gostovanje najavio im je strateg Krupe, Starčević, koji je nakon Krupe osuo po sucima...

- Vidjeli ste da smo se na kraju morali boriti i sa trinaestim igračem, ali ekipa je izdržala i mislim da će nam ova pobjeda dati samopouzdanje i za iduće utakmice, jer mi moramo i možemo osvajati bodove i prići sredini tabele, rekao je Starčević.

S. N.Dnevni list