U Aberdeenu svim srcem navijaju za Široki protiv Ordabasyja

aberdeen

Ipak, ako pitate Škote, bilo bi mnogo bolje da se u 2. pretkolo plasira naš predstavnik, ne zbog toga što ga smatraju lakšim protivnikom, već što im se ne putuje u daleki Kazahstan.

Brojni škotski mediji raspisali su se o potencijalnim protivnicima Aberdeena, a tamošnji Evening Express je u svojoj analizi naglasio da je put u Kazahstan poput noćne more.

Naime, ekspedicija Aberdeena bi do Almatyja, gdje će Ordabasy igrati svoje domaće utakmice u Europi, putovala čak 12 sati avionom u jednom pravcu. To znači da bi u vrlo kratkom vremenskom razdoblju nogometaši škotskog kluba proveli nevjerovatna 24 sata u avionu putujući do Kazahstana i nazad, što bi bilo i više nego naporno iskustvo.

Zato nije nikakva tajna da će u Aberdeenu svim srcem navijati za Široki Brijeg, jer bi im mnogo više odgovarao takav razvoj situacije. Kada je već kvalitet Širokog i Ordabasyja vjerovatno približan, Škotima bi bilo neuporedivo lakše putovati u BiH nego u Kazahstan, a na papiru bi svakako bili favoriti protiv kojeg god kluba budu igrali.

Interesantno, Aberdeen je u bliskoj prošlosti već gostovao u Kazahstanu kada je igrao protiv Kairata (2015.) i tada je loše prošao jer je izgubio sa 2:1, a zatim i ispao iz kvalifikacija za Europsku ligu.

Još je zanimljivije što su dva tjedna prije toga igrali sa Rijekom i u Hrvatskoj su slavili čak sa 3:0, pa rezultati pomenutih utakmica apsolutno idu u prilog gore navedenim željama svih u škotskom klubu.