Tuzla je dočekala Ćiru Blaževića

Miroslav Ćiro Blažević legenda, FC Sloboda, Tuzla, Fukare
Imao sam bogatu ponudu iz Kine, ali ocijenio sam da ću ovdje doživjeti novu vitalnost, rekao je Ćiro na predstavljanju u prostorijama drugoligaša Slobode.

Ćiro Blažević danas je u Tuzli potpisao ugovor sa Slobodom. Bosanskog drugoligaša vodit će do kraja sezone. Grad soli spektakularno ga je dočekao.

- Više od pet godina nisam bio na utakmici Slobode. Kod Ćire ću ići i na treninge, a ne samo na utakmice. On je najveća nogometna legenda ovih prostora - rekao je umirovljenik Izet Zohrović.

Već po ulasku u Bosnu i Hercegovinu Ćiro se vozio pod policijskom pratnjom. Na centru Tuzle Fukare, navijači Slobode, izvjesili su transparent dobrodošlice: 'Dobrodošao treneru svih trenera'.

Ćiro je odmah po dolasku u svom stilu priredio pravi show. Javljao se na francuskom na telefon pa poželio i sliku s damama.

- Slikaj me s gospođama da mi ne viču 'Ćiro, pe.eru' - rekao je nasmijani legendarni trener.

Ubrzo je krenulo i skandiranje za legendarnog trenera: 'Ćiro, majstore, Fukare su uz tebe.'

- Zahvaljujem se predsjedniku i svima zaslužnima koji su mi dali priliku da demantiram sve koji su rekli da sam 'prošlost' - dodao je Ćiro.

Zbog Ćire se očekuje pun stadion

- Pokazao je da je velik čovjek i mi Tuzlaci to ćemo znati cijeniti. Cijeli grad je ushićen zbog njegova dolaska. Jednostavno, Ćiru moraš voljeti - rekla je pekarica Samija Požegić.

Predstavljanje će biti u kompleksu Panonska jezera. To su slana umjetna jezera, ponos Tuzle.

- On je legenda, zaslužio je sve na najvišoj razini. Skroman je čovjek, nije puno tražio - rekao je predsjednik Slobode Azmir Husić.

Živjet će u najboljem hotelu

Ćiro će stanovati u najboljem hotelu, u najluksuznijem apartmanu. Dobit će od kluba automobil, a ako želi, imat će i vozača. Husić će mu na raspolaganju biti 24 sata dnevno.

- Ćiri ne smije ništa nedostajati, nećemo štedjeti na njemu. Moramo biti dobri domaćini. To je obaveza svih nas - dodao je Husić.

Prvi trening u subotu, pripremna utakmica sa Zvezdom

Prvi trening s novom momčadi Ćiro će imati u subotu. Pripreme će imati u Kopru gdje će odigrati pripremnu utakmicu protiv Crvene zvezde petog veljače.

Otkad je Damir Mulaomerović preuzeo košarkaše Slobode, na utakmice u prosjeku dolazi čak 4000 ljudi. Nadaju se da će Ćiro svojom karizmom napuniti njihov stadion Tušanj.

izvor:_24sata.hr <