Turska i Hrvatska u Istanbulu, a Portugal s BiH ne želi igrati u Zenici

ep nogomet, Hrvatska, Vatreni, Vatreni, Hrvatska, izrael, Vatreni, Hrvatska, latvija, Vatreni, baraž, Vatreni, Hrvatska, BIH, stadion, Turska, Vatreni, Hrvatska, Srbija, Hrvatska, navijači, Vatreni, ulaznice, Hrvatska, Hrvatska zemlja, italija, Vatreni, navijači, Hrvatska zemlja, BIH, vatrenii, Hrvatska zemlja, UEFA, Hrvatska zemlja, navijači, Hrvatska, navijači, zabrana, zabrana navijača, Hrvatska, grčka, navijači, hrvatski navijači, Hrvatska, grčka
Novi stadion Galatasaraya prima 52.000 gledatelja te se očekuje paklena atmosfera. Dvoboj će početi u 20.05 po hrvatskom vremenu, odnosno u 21.05 po turskom vremenu.

Uzvrat će se igrati četiri dana poslije, a Hrvatski nogometni savez  odredio je Zagreb za  domaćina tog dvoboja.

I preostala tri prva susreta dodatnih kvalifikacija odigrat će se 11. studenoga. Bosna i Hercegovina trebala bi ugostit Portugal u Zenici na Bilinom Polju, dvoboj Češke i Crne Gore igrat će se u Pragu, a susret Estonije i Republike Irske u Tallinnu.

Portugalski nogometni savez poslao je na UEFA-inu adresu zahtjev u kojem navode da utakmicu doigravanja za EP 2012. koju protiv Bosne i Hercegovine igraju 11. studenog, ne žele igrati na zeničkom stadionu Bilino Polje.

Prema riječima Gilberta Madalija, predsjednika Nogometnog saveza Portugala, razlog je neuvjetan stadion, točnije loš travnjak. "Dobili smo taj zahtjev. Već smo zatražili izvještaje o stadionima na kojim će se igrati utakmice doigravanja", poručili su iz UEFA-e.

UEFA-in odgovor na ovaj zahtjev bit će poznat narednog tjedan. Ukoliko se usliše želje Portugalaca prva utakmica, umjesto u Zenici, bi se igrala u Sarajevu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

FENA