Turnir “Ulica protiv ulice” - bio je to haklerski urnebes...

Široki Brijeg, ulica protiv ulice
...završio je "urnebesni" malonogometni 13. turnir "Ulica protiv ulice". - Sve je prošlo u skladu s očekivanjima. Kiša, zadnji dan i bura, te SP u Rusiji nisu nam napravili "štetu". U četiri dana 250 ekipa različitih dobi odigralo je više od 400 utakmica. Ekipa iz "Zorićevina tima" padala je s nogu od brojnih obveza, ali sve je štimalo - kaže Vlado Duca Hrkać, bivši nogometaš Dinama, Širokoga, Posušja, Zrinjskog, Željezničara, mađarske Bekeščabe i drugih klubova, koji je s braćom Franom i Androm idejni začetnik i organizator turnira.

Pomoć

- Bez pomoći ljubitelja malog nogometa teško bi bilo ovo organizirati i "baratati" s više od 1500 djece, roditelja, braće, sestara, trenera i drugih koji su dulje ili kraće boravili uz igralište dječjeg vrtića Trnoružica na Zorićevini. Na turniru je bilo bezbroj lijepih poteza, uočeni su nadareni dečki i curice. Opet će, kao i do sada, netko od njih "iskočiti" i postati ime te pamtiti da je prvi ili jedan od prvih javnih nastupa imao na našem turniru - kaže Vlado Hrkać i dodaje da već od danas počinju pripreme za sljedeći, 14. turnir.

Sudili brojni sportaši

- U kategoriji od 8 do 10 godina pobjednik je sastav "Sitni ali dinamitni" koji je u finalu nadigrao sastav "Leda restoran Dinamiz 1:0 (0:0). U dobnoj kategoriji od 10 do 12 godina "Ljubičice" su svladale "Vijesti Nove TV" 3:0, u dobi od 12 do 14 godina Avenija Mostar nadigrala je "Turkmenistan" 2:1 (1:1), a od 14 do 16 godina "Strojevi" su bili bolji od "Avenije Mostar 2" (2:0). Najbolji su dobili nagrade: pehare, medalje, lopte, šalove, kape, slatkiše i još svašta... Za najboljeg igrača proglašen je Antoni Bajkuša, mladi igrač Hajduka, inače sin bivšeg nogometaša Brotnja i Širokoga. Bajkuša je bio jedan od sudaca utakmica, a sudili su još brojni bivši i sadašnji sportaši kao Wagner, košarkaš Cibone Bošnjak, Filip Lovrić, Andro Hrkać, Ivan Bubalo, juniori Širokoga... Evo, i Wagner je okupio i vodio ekipu iz svoje ulice. Premladi su, odmah su ispali, ali Brazilac tvrdi da su dovoljno nadareni da sljedeće godine osvoje turnir. 

Vecernji.ba