FOTO  Turnir U-15 "Hercegovina 2012": Hajduk - Velež 6:0, Partizan - Zrinjski 5:0

Turnir čiji je organizator Nogometni savez Hercegovačko-neretvanske županije otvorio je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić, a plasman u finale izborili su HNK "Hajduk“ Split i FK "Partizan“ Beograd.

U prvoj utakmici turnira Hajduk je lako i uvjerljivo nadigrao Velež. Nikola Vlašič u 11. minuti dovodi Hajduk u vodstvo, a samo četiri minute kasnije Balić povisuje na 2:0. Hajduk je do kraja poluvremena uspio povisiti na 3:0, i to pogotkom Vukuše. Toni Taroš u 56. minuti pogađa mrežu Veleža za 4:0, da bi dvije minute kasnije Dronjić pogodio za 5:0. Konačni rezultat 6:0 postavio je svojim drugim pogotkom odlični Vlašić. Brat poznate splitske atletičarke predstavio se u odličnom svijetlu, pored dva postignuta pogotka mladi Nikola bio je i asistent i stalna prijetnja za momčad Veleža. Momčad trenera Pirje bila je odlična tijekom cijelog susreta, dok je momčad Veleža utakmicu završila bez ozbiljnije prijetnje prema vratima Hajduka.

>>Održana tiskovna konferencija povodom 1. Međunarodnog turnira mlađih uzrasta U-15 "HERCEGOVINA 2012"

Drugi susret turnira ponudio je sraz između Partizana i Zrinjskog, u kojemu su Beograđani slavili s uvjerljivih 5:0. Nemanja Perić pogađao je mrežu Zrinjskog u 12. i 20. minuti i tako Partizan doveo u vodstvo 2:0. Baš kao i prvo poluvrijeme ogleda između Hajduka i Veleža i prvo poluvrijeme utakmice Zrinjskog i Partizana završilo je rezultatom 3:0. Strijelac trećeg pogotka za Partizan bio je Jović. U drugom poluvremenu i Ivan Šaponjić se dva puta upisao u listu strijelaca, te je tako postižući pogotke u 49. i 65. minuti postavio konačnih Partizan-Zrinjski 5:0.

Turnir se nastavlja sutra utakmicom za treće mjesto između Veleža i Zrinjskog. Utakmica je na rasporedu u 10 sati. A finalni susret između Hajduka i Partizana odigrati će se u 12 sati.

pogled.ba/hercegovina.info