Tudor dobio otkaz u Galatasarayju?

Igor Tudor
Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor dobio je otkaz u Galatasarayju nakon gostujućeg poraza od Yeni Malatyaspora (1-2) nakon kojeg je turski velikan ispustio prvu poziciju na ljestvici.


Bio je to već treći poraz Galatasaraya u svim natjecanjima u posljednja četiri susreta, te drugi u zadnja tri ligaška ogleda.

Poraz Galatasaraya iskoristili su Istanbul Basaksehir i Bešiktaš ostvarivši uvjerljive pobjede. Istanbul Basaksehir je pobijedio Antalyaspor 4-1 preuzevši vodstvo na ljestvici, dok je Bešiktaš sa 5-1 porazio Osmanlispor i približio se Galatasarayju na svega dva boda zaostatka. Istanbul Basaksehir sada vodi sa 33 boda, Galatasaray je drugi sa 32 boda, dok Bešiktaš i Kayserispor imaju po 30 bodova.

Čelnici Galatasarayja još nisu službeno potvrdili vijest o Tudorovoj smjeni, no turski mediji navode kako ovoga puta hrvatskom stručnjaku nema spasa.

Tudor je klupu turskog velikana preuzeo u veljači ove godine, a privremeno će ga na tom mjestu zamijeniti Emrah Bayraktar. Kao glavnog kandidata za novog trenera turski mediji vide Fatiha Terima, no spominju se i bivši trener PSG-a Laurent Blanc, te bivši trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel.

»Svi loši rezultati dolaze iz nastupa trenera i igrača, ali vi volite razdvajati te stvari. Postoji stajalište koje ne mogu razumjeti. Kada se bilježe pobjede onda su za to zaslužni igrači, a kada se gubi onda je za to kriv trener,« kazao je Tudor nakon poraza od Malatyaspora.


Na pitanje novinara je li zabrinut zbog situacije u kojoj se nalazi, Tudor je kazao: »Zabrinut sam jer smo izgubili i zabrinut sam zbog takvih nepotrebnih pitanja. U Turskoj postoje dvije stvari koje su uvijek na dnevnom redu. Jedna je, hoće li Tudor podnijeti ostavku, a druga zašto se igrali s ovim sastavom i sustavom igre,« dodao je.

Turski mediji navode kako će hrvatski stručnjak dobiti oko 400.000 eura odštete.