Trofej Lige prvaka stiže u Mostar !

Liga prvaka, UniCredit, Mostar, trofej
U okviru UEFA turneje trofeja Lige prvaka, nakon NJemačke, Mađarske i Rumunije, trofej u srijedu, 9. listopada, stiže u BiH, prvo u Banjaluku, a zatim u Sarajevo, gdje ostaje tri dana, a potom u Mostar, gdje će završiti svoju turneju po BiH.

Unicredit banka Banjaluka sa sestrinskom bankom Unikredit banka Mostar organizirali su za ljubitelje nogometa u Banjaluci turnir za djecu pod nazivom "Mini Liga prvaka".
Iz Agencije "Info pet" priopćeno je da će u okviru "Mini Lige prvaka" djeca moći da pokažu nogometne vještine i uživaju u brojnim zanimljivim radionicama i kreativnim zadacima, a poklonici UEFA Lige prvaka moći će da se fotografiraju sa trofejom UEFA Lige prvaka.

Planirano je da autobus sa UEFA trofejem Lige prvaka stigne na Trg Krajine u srijedu, 9. listopada, u podnevnim satima, a priliku da ga vide uživo i fotografijom ovjekovječe taj trenutak imati će svi koji posjete plato ispred Robne kuće "Boska" najkasnije do 18.00 sati toga dana.

Posjeta UEFA turneje trofeja Lige prvaka BiH osmišljena je kroz dva zaustavljanja autobusa sa trofejem u Mostaru i Banjaluci, te centralnim događajem u Sarajevu, gdje će osim slikanja sa trofejem biti postavljena i multimedijalna, interaktivna izložba -UniCredit Walk of Champions.
U priopćenju se navodi da će u sva tri grada biti organizirana i posebna zabava za djecu u vidu nogometnih utakmica "Mini liga prvaka".