Trener nogometašica Čapljine: Skeptici sad prvi dolaze u Bjelave gledati nas

HŽNK Čapljina , ženski nogomet
...mjesta u seniorskoj Prvoj ligi FBiH Jug koja je ovoga ljeta združena u jedinstvu Prvu ligu FBiH. Uspjehe su redale i na Sportskim igrama mladih te pionirskom Kupu BiH.

- U početku je bilo malo čudno svima, a onda su nas počeli dolaziti gledati - na par derbija smo imali po nekoliko stotina ljudi. Publike je sve više, a oni koji su bili skeptici sad prvi dolaze u Bjelave gledati našu ekipu, govori trener Ante Markota koji s djevojkama radi od formiranja ovog sastava.

Iako su i prošle sezone osvojile četvrto mjesto, u ligi gdje je Iskra izborila Premijer ligu Čapljinke su pored Bugojanki zabile najviše golova (53). Na ponos kluba je svakako i činjenica da u ovom trenutku ima četiri igračice koje su dio U-17 selekcija Hrvatske i BiH.

- Ana Bakalar i Sara Musulin igraju za BiH, a Rahela Vego i Veronika Terzić za Hrvatsku. Dosad je pozivano njih osam u reprezentacije BiH i Hrvatske i to je svakako veliko priznanje za nas, istaknuo je Markota napominjući da tu sigurno nije kraj...

- Ponosni smo na ono što pokazuje Maja Jelčić koja je 2004. godište. Ona već sad može birati gdje će u budućnosti igrati. S njom se oduševila i izbornica BiH, Samira Hurem.

Danas sa Eminom u Bjelavama

Kao najznačajniji uspjeh među igračicama Čapljine kotira osvajanje Sportskih igara mladih i igranje završnice u Splitu gdje su bile druge.

- Uskoro nas očekuje obrana titule na Sportskim igrama u Sarajevu, a prošle sezone smo bili i treći na pionirskom Kupu BiH. Klub je u dvije i pol godine ostao bez 12 djevojaka koje su otišle drugdje, a i dalje uspijeva dobro se nositi sa svim ambicijama, napominje Markota.

Ova ekipa već desetak dana vježba u Bjelavama ususret startu novog prvenstva Prve lige FBiH (4. rujna), a dobila je i dvije nove igračice. Očekuje ih sezona u jedinstvenoj Prvoj ligi koja je dosad bila podijeljena na Jug i Sjever. Rekonstrukcijom je formirano natjecanje od 8 timova, a onda i treći rang ženskog nogometa - Druga liga FBiH.

- Naš cilj je ostati u ligi koja će biti dosta kvalitetnija jer je sad jedinstvena. Tek kad djevojke malo sazriju, i ukoliko ostanu na okupu, možemo razmišljati o Premijer ligi, izjavio je Ante Markota.

U sklopu tih priprema će danas (18 sati, stadion Bjelave) odigrati i prijateljsku utakmicu s novoformiranom mostarskom Eminom, klubom koji će od ove sezone krenuti iz Druge lige FBiH.

Čapljina za 2016./2017. sezonu

Sastav Čapljine: Anđela Jovanović, Kristina Valjan, Antea Čuljak, Doris Vico (kapetanica), Sara Musulin, Franciska Markota, Rahela Vego, Gabrijela Dugandžić, Ivona Ćosić, Ivana Cvitković, Ana Bakalar, Nikolina Sivrić, Maja Jelčić, Marija Komšo, Laura Sušak, Laura Buntić, Pamela Krndelj, Josipa Vego, Ružica Arar, Anđela Arar, Mihaela Klepo, Sara Obradović, Petra Maslać. Trener: Ante Markota.

Dnevni list