Trener Juventusa poslao svoje zahtjeve upravi koji potvrđuju da je s Mandžom gotovo

ronaldo i mandžukić

U Juventusu pušu novi vjetrovi koji nažalost nisu dobri za Marija Mandžukića. Naime, novi trener Maurizio Sarri nije ga uopće koristio u uvodnim utakmicama talijanskog prvenstva, a nije ga čak ni stavio na popis igrača na koje računa u grupnoj fazi Lige prvaka.

Mandžo je svejedno ostao u klubu najmanje do zime, no ako je istina ono što piše ovog petka Corriere dello Sport, možda nije trebao.

Naime, ugledni dnevni list saznao je četiri zahtjeva koji je Sarri stavio pred upravu Juventusa, a ona mu ih je odobrila.

Prvi je autonomija pri vođenju momčadi i biranju početnog sastava, što uostalom svaki normalni trener traži od svog poslodavca. Drugi je da mu odobre taktički potpuno drukčije posloženu momčad u odnosu na onu s kojom je igrao Allegri.

Treći je delikatan, da on bude taj koji rješava sve nezgodne situacije i incidente u kojima sudjeluju nogometaši, što je inače uprava smatrala svojim pravom, ali je popustila. A četvrti ljubitelji nogometa u Hrvatskoj ne mogu shvatiti, jer tražio je da se Mario Mandžukić i Emre Can pod svaku cijenu prodaju u siječnju, zbog čega ih nije htio uvrstiti u momčad za Ligu prvaka.

Sarri je poznat kao beskompromisan čovjek koji priznaje samo da bude po njegovom. Juventus koji mu je dao posao i plaću od šest milijuna eura godišnje kroz tri sezone sada nema izbora nego popustiti.

Mandžukiću je jedina šansa opstati u Torinu otkaz treneru, no teško je vjerovati da će ga dobiti, jer Juventus već godinama nema pravu konkurenciju u Italiji, a ni u grupnoj fazi Lige prvaka ne bi trebao imati problema.

Dakle, Mario nakon četiri godine nema izbora nego potražiti novi kolektiv, a možda je to već trebao napraviti, jer neće mu biti zabavno ove jeseni na utakmicama Juventusa…

tportal.hr