Trener Bruno Buhač napušta kormilo Cibalije

Bruno Buhač, HNK Cibalia, trener, nogomet
Pobjedom u prošlom kolu nad Lučkom Cibalia se na vrijeme izvukla iz mogućih problema. U tjednu koji je iza nas u klubu su trebali pronaći i trajno rješenje za trenera, koji će odraditi posao do kraja sezone te započeti selekciju za sljedeću natjecateljsku sezonu. To se nije dogodilo pa će Bruno Buhač odraditi i predstojeći nedjeljni susret u Rudešu. No, još ovaj susret, ali poručuje da je to zadnji prvenstveni susret koji će raditi u ulozi trenera Cibalije.

- Rekao sam da ću pomoći koliko treba, ali ne da vodim samostalno momčad. Pristao sam jednu utakmicu, a evo vodit ću još i ovu, više sigurno ne. Problem mi je jer ja ne mogu profesionalno obavljati ovaj posao budući da sam zaposlen i morao bih se stalno mijenjati za smjene da bih uoće odradio treninge i utakmice. Predsjednik je s ovim upoznat i nadam se kako će se to pitanje jako brzo skinuti s dnevnog reda - rekao je Buhač.

Ipak je cijeli tjedan pripremao momčad za susret s Rudešom protiv kojeg će imati na raspolaganju gotovo cijelu momčad. Nedostajat će mu tek dvojica igrača.

- Radili su dečki cijeli ovaj tjedan jako dobro, na posljednjem treningu Hrvoje Džijan obnovio je ozljedu gležnja i sigurno neće putovati u Zagreb. Isto tako, već duže vrijeme problema sa zadnjom ložom ima Luka Muženjak, pa ni on neće biti na raspolaganju. Ostali su dobro i svi će konkurirati za sastav, koji ću odrediti prije polaska u Zagreb.

Uz trenažni proces koji je odradio sa svojom momčadi Buhač je skupljao informacije o protivniku.

- Odlična je to momčad, ima jako dobar vezni red i sigurno je da ćemo morati jako dobro zapeti ako želimo povoljan ishod. U prošlom kolu remizirali su s Imotskim, što ukazuje da su u dobroj formi. Ako mi odigramo kao protiv Lučkog bit će to ravnopravna utakmica i samo će mali detalji odlučivati o pobjedniku. Mi imamo duže vrijeme problema s realizacijom, sve smo golove do sada dali iz prekida, pa je vrijeme da i nama jednom krene. Nadam se da će se to dogoditi upravo protiv Rudeša - rekao je Bruno Buhač.

Susret između Rudeša i Cibalije igra se u nedjelju na stadionu ŠC-a Rudeš s početkom u 16.30 sati, a sudit će Ivan Balić iz Splita.

Najvjerojatniji sastav Cibalije: I. Filipović, Conjar, Zgrablić, J. Filipović, Završki, Aganspahić, Mišić, Kvesić, Kujundžija, Ottochian i Puljić. A. Grgić