Treće poluvrijeme: Masovne tučnjave navijača Poljske i Rusije

BBB Dinamo, Rusija, Poljska, Huliganizam, tučnjava
Od samog početka Europskog prvenstva na ulicama Poljske i Ukrajine vodi se ‘treće poluvrijeme'. Tučnjave navijača svakog dana Eura postale su već normalna pojava, no najviše se strahovalo od najvećeg okršaja velikih rivala Poljaka i Rusa.

A kao što se moglo i očekivati, upravo se taj obračun dogodio uoči večerašnje utakmice dviju reprezentaciji u Varšavi. Ruski Sport Express piše da je tijekom utorka policija zabilježila tri incidenta. Dva su se dogodila za vrijeme mihomoda ruskih navijača ulicama kojim su obilježavali Dan Rusije (pad komunizma). Nekoliko desetaka poljskih navijača napalo je zadnji dio povorke, no policija je uspješno odbila napad. No ipak jedna osoba je teže ozlijeđena.

Ubrzo se dogodio novi incident na početku kolone kad su agresivni i mladi poljski huligani, koji su stajali s obje strane, počeli skandirati ‘Poljska! Poljska!. No uspjeli su pobjeći kad je policija stigla. U mimohodu je bilo oko 5000 ruskih navijača.

Nekoliko sati prije dogodio se ozbiljniji napad 50-ak poljskih huligana koji su prekriveni maskama uletjeli u jedan restoran u centru Varšave nakon čega su Ruse zasipali stolicama i dimnim bombama. Napadnuti su pružili jak otpor time otjeravši Poljake, a jedan Rus zadobio je teške ozljede glave. Policija se pojavila nakon što su se svi razbježali.

24sata.hr